Laden Evenementen

In april staat er weer een Cacaoceremonie op de planning bij Krachtcirkel het Ondernemersvuur. Dit keer een heerlijke XL sessie. Het thema wat bij de ceremonie centraal zal staan is: ‘Innerlijk vuur’.  Heb jij zin om een zachte liefdevolle spirituele ontspannen reis te maken, dan ben je van harte welkom. 

Cacaoceremonie

Een cacaoceremonie is een ritueel waarbij cacao wordt gebruikt als een middel om spirituele, emotionele en fysieke genezing en groei te bevorderen. Deze ceremonies worden vaak geassocieerd met sjamanistische tradities uit Midden- en Zuid-Amerika, met name de inheemse volkeren van Peru en Ecuador. Cacao wordt beschouwd als een hartopenende plantmedicijn. Bij een cacaoceremonie zijn er verschillende elementen en activiteiten die kunnen plaatsvinden, afhankelijk van de specifieke traditie en de begeleiders van de ceremonie. Enkele veelvoorkomende stappen en activiteiten die je kunt verwachten tijdens een cacaoceremonie zijn het zetten van intenties, bereiding van de cacao, begeleiding met woord en/of muziek, mediteren, deelmomenten, afsluiting en dankbaarheid uiten.

Pure vorm van cacao

Tijdens een cacaoceremonie gebruik je geen bewerkte cacao zoals we die kennen uit het dagelijkse gebruik zoals verwerkt in repen chocolade en chocopasta. We gebruiken namelijk een ceremoniële cacao, om heel specifiek te zijn: Hart Cacao. Hart Cacao komt uit het hart van het Ecuadoraanse Amazonegebied, waar het biologisch wordt verbouwd. De teelt gebeurt volgens het Chakra Systeem dat erop gericht is bossen en boerderijen te behouden door de gewassen te diversifiëren. Er is niets aan toegevoegd. Recht uit de boon, het is cacao in zijn puurste vorm. Tijdens de ceremonie wordt er ook geen suiker aan toegevoegd. Het is dan ook niet te vergelijken met chocolademelk, aangezien het een stuk bitterder is. De pure cacao wordt met water bereid en opgewarmd, voordat het genuttigd wordt.

Voordelen van cacao

De effecten van het nuttigen van cacao zijn heel uiteenlopend. Je kunt diepe emotionele blokkades loslaten, trauma’s verwerken en emotionele genezing ervaren. Het kan helpen om het bewustzijn te vergroten, wat kan leiden tot meer inzicht in jezelf, je relaties en je levensdoelen. Andere mensen ervaren het als een spirituele ervaring, waarbij ze diepere verbindingen met het universum, de natuur en hun eigen spirituele pad kunnen verkennen. 

De ervaringen lopen heel uiteen, net als de voordelen die je van de cacao kunt ervaren. Hieronder een aantal voorbeelden:

Opent je hart

Ontgiftend effect

Boost je immuunsysteem

Helende werking

Verbeterde concentratie

Verbeterd de huidgezondheid

Versterkt afgifte van gelukshormonen

Werkt bloeddrukverlagend

Verbeterd je bloedcirculatie

Werkt kalmerend

Werkt stressverlagend

Werkt ontstekingsremmend

Hoe je een cacaoceremonie ervaart kan sterk kan variëren; afhankelijk van wie de ceremonie leidt, je eigen intenties en de omgeving waarin deze plaatsvindt. Cacaoceremonies kunnen diep persoonlijke en intense ervaringen zijn en het is essentieel om deel te nemen met respect voor de ceremoniële tradities en met aandacht voor je eigen welzijn en grenzen.

Let op! Ben je zwanger, heb je hartklachten, last van een hoge bloeddruk, epilepsie of gebruik je anti-depressiva? Neem dan even contact met ons op voordat jij je aanmeld.

Cacaoceremonie XL

De Cacaoceremonie staat gepland op 20 april 2024. Tijdens deze sessie gaan we door met behulp van verschillende transformerende elementen het hart uitnodigen om te openen en verbinding maken met ons Hogere zelf.

Deze keer hebben we twee extra elementen, het is natuurlijk wel een XL editie. We starten de ceremonie met een Yoga Nidra (slaapyoga) sessie zodat je vanuit die heerlijke ontspannen staat de Cacao kunt gaan drinken. Daarnaast zullen we aan het einde met elkaar even wat eten, zodat je met een gevulde buik naar huis gaat. 

Het programma ziet er globaal gezien als volgt uit:

  • smudgebad
  • welkom
  • yoga nidra (slaapyoga)
  • intenties zetten
  • drinken van cacao
  • begeleidde meditatie
  • journallen
  • kaart trekken
  • soepje eten
 

Locatie:
Mottenbrink 1F in Onnen
Parkeren kan gratis op het terrein en aan de weg.

Inloop 16:15 uur
Start 16:30 uur
Afsluiting 20:30 uur

Deelnemen

Lijkt het je fijn om eens een Cacaoceremonie te doen en/of heb je zin om er weer eens eentje te ervaren? Je bent van harte welkom bij Krachtcirkel het Ondernemersvuur. 

Voor deze Cacaoceremonie zijn er maximaal 6 plekken beschikbaar. Het is fijn om een ceremonie in een groep te doen omdat dit voor extra verbinding kan zorgen. Daarnaast leert de ervaring dat het ook als prettig wordt ervaren om achteraf ervaringen uit te wisselen. Dit kan heel helpend zijn en je eigen ervaring verrijken.

Deelnemen kan voor 75 euro (excl. btw).

Voorafgaand aan je deelname krijg je ook toegang tot de besloten Facebookgroep ‘Krachtcirkel het Ondernemersvuur‘, zodat je vooraf vast kunt kennismaken, je de nodige vragen kunt stellen en ook fijn om achteraf ervaringen in uit te wisselen. Meld jij je nu aan, dan kun jij je zelf melden bij de groep en na betaling zullen we je toevoegen. In deze groep worden achteraf ook foto’s gedeeld & de muzieklijst van de avond. 

Voorbereiding & meenemen

We adviseren je om minimaal 1 dag van te voren geen alcohol te drinken, cafeïne te vermijden en als het even kan geen vlees te eten. Zo kan de cacao het beste haar werking doen. We starten om 16:30 uur. Eet vooraf eventueel iets lichts zoals een stukje fruit of een soepje Zorg er ook voor dat je op deze dag zelf genoeg drinkt. Doe dit niet pal voor de ceremonie i.v.m. veelvuldige toiletbezoeken. 

Op locatie zijn voldoende schapenvachtjes en dekentjes e.d. aanwezig. Om er een nog fijner verblijf van te maken kun je het volgende meenemen:

Heb je andere spulletjes die voor jou kloppend voelen om mee te nemen? Misschien vind je het fijner om een dikker matje mee te nemen of een eigen dekentje? Voel je vrij.

Er gaan geen jassen, schoenen, tassen en mobiels mee naar binnen. Dus laat die lekker thuis, in de auto of je kunt ze in de gang zetten (waar verder niemand komt naast de groep). Je kunt eventueel mijn nummer doorgeven voor in noodsituaties (06-43456343). Doe eventueel makkelijke schoenen aan zodat je die zo uit floept bij de voordeur. 

Begeleiding

Deze Cacaoceremonie wordt begeleid door mij, Désirée Wassing-Boerema. Ik hou me bezig met holistisch en cyclisch ondernemen, waarvan het van binnen naar buiten ondernemen centraal staat. Heel kort gezegd gaat het over doen wat vanuit je hart komt. Een Cacaoceremonie is één van de manieren om toegang te krijgen tot dat wat je hart je te vertellen heeft. Het ‘klopt’ voor mij dus helemaal. ♥

"In 2017 maakte ik kennis met de Cacaoceremonie zonder maar enig idee te hebben wat ik kon verwachten. Hoewel ik de ceremonie heel mooi vond, merkte ik er op dat moment eigenlijk vrij weinig van, totdat ik uit de ceremonie kwam en één en al zachtheid voelde. Alsof ik een heerlijke liefdesbubbel om me heen had. Dat terwijl ik op dat moment door de drukke straten van Amsterdam liep. Groter contrast is er niet. Ik voelde volop hoe het de liefdevolle energie in mijn liet stromen, zo'n fijn gevoel. Die ervaring gun ik anderen ook. "

Veelgestelde vragen

Nee, cacao dat is cacao zeker niet. Het is geen psychedelica. Je gaat er niet van hallucineren, overgeven of andere gevolgen van het gebruik van dat soort middelen. Het is een hartopener en maakt de liefdevolle warme positieve gevoelens in je los. 

Ja hoor, dat is geen probleem. Het heeft geen effect op je reactievermogen. Wat wel fijn is om na de Cacaoceremonie je agenda leeg te laten zodat je in alle rust kunt nagenieten en je niet op tijd staat. 

Er zijn een paar gevallen waarbij je beter niet deel kunt nemen aan een Cacaoceremonie: als je epilepsie hebt, bij gebruik van sommige antidepressiva, wanneer je een hoge bloeddruk hebt en/of hartklachten. Twijfel je? Neem even contact op met je huisarts of met ons. Dan kunnen we samen even verder kijken wat wijsheid is. 

Bij zwangerschap is het wel mogelijk om deel te nemen, maar dan in een lagere dosering. Vraag voor de zekerheid bij je huisarts nog even na of het in jouw situatie oké is. 

Nee, helaas dit kan niet. Wat je wel kunt doen is iemand anders voor jou in de plaats laten komen. Neem dan wel vooraf met ons even contact op en geef de gegevens door van jouw vervanger, zodat we hem of haar ook even de nodige informatie kunnen sturen en kunnen bereiken als dat nodig is. 

We adviseren je om minimaal 1 dag van te voren geen alcohol te drinken, cafeïne te vermijden en als het even kan geen vlees te eten. Zo kan de cacao het beste haar werking doen. Staat de Cacaoceremonie gepland rond etenstijd? Eet dan lichtjes, zoals een soepje. Zo kun je optimaal genieten van de ceremonie. 

Bij het smudgen ga ik met rook van lekkere kruiden om je lichaam heen om datgene wat aan jou 'kleeft' op te ruimen. Emoties van anderen, negatieve gedachtes, stress van de heenreis en zo meer. Niets spannends, wel fijn om zo allemaal 'schoon' de ruimte in te gaan. <3

Ja hoor dat kan prima. Enige wat goed is om te weten dat er theobromine in zit dat zorgt voor het licht stimulerende effect. Dit kun je vergelijken met een drinken van een kop koffie met cafeïne. Als je het prettig vindt kun je een kleine portie cacao drinken tijdens de ceremonie. 

Het kan juist heel fijn zijn om in deze periode deel cacao te nuttigen om meer kracht en positieve energie te krijgen. Cacao heeft een natuurlijke antidepressieve werking en dat kan helpen tegen postnatale depressiesymptomen. 

Als je het een prettig idee vindt, kun je voordat je aan de ceremonie begint én eventueel de eerste melk afkolven. Niet perse nodig, maar als het fijner voor je voelt is een een optie. 

Heb je specifieke vragen, neem dan even contact op met je huisarts. Die kent jouw persoonlijke situatie mogelijk ook wat beter én kan advies geven vanuit zijn/haar expertise. 

 

 

Je kunt gerust cacao drinken tijdens de zwangerschap, maar dan wel in een lagere dosering. 

In sommige culturen wordt cacao gedronken om na de bevalling weer op kracht te komen en meer positiviteit te ervaren. Cacao heeft namelijk ook een natuurlijke positieve uitwerking op depressieve gevoelens, wat bijvoorbeeld ook goed kan helpen bij een postnatale depressiesymptomen.

Raadpleeg  je arts eventueel ook even. Hij of zij kent je persoonlijke situatie wat beter om er een inschatting van te maken. 

Winkelwagen
Scroll naar boven