Laden Evenementen

Lijkt het je leuk om nieuwe ondernemers te ontmoeten, samen thee te drinken, mediteren, tot inzichten te komen en met elkaar te kletsen? Dan is deze Ondernemersvuur-krachtcirkel wat voor jou. Deze keer staat het jaarthema voor 2024 centraal en gaan we lekker creatief aan de slag met het knippen en plakken van een visionboard. 

Ondernemersvuren

In de zomermaanden komen we met een Ondernemersvuur buiten samen rond het vuur op een fijne vuurplaats in Onnen. Nu met het wisselende en wat gure weer zitten we lekker binnen bij een klein vlammetje in de praktijkruimte. De Ondernemersvuren worden meestal georganiseerd met Volle of Nieuwe maan, maar het kan ook bij een andere maanfase zijn. De energie van de maan bepaald het thema waar we mee aan de slag gaan. Je hoeft niet perse iets met de maan te hebben of er over te weten, om deel te kunnen nemen. Als het concept en thema je aanspreekt ben je van harte welkom. 

We doen het samen

Voor veel ondernemers is het ondernemerschap best wel iets wat je alleen doet. Helemaal als je weinig samenwerkingen hebt met andere ondernemers, iets anders doet dan dienstverlening en niet echt ondernemers in je netwerk hebt. Je trekt als ondernemer je eigen plan maar het kan soms ook fijn zijn om juist even te sparren of je uitdagingen te delen. Soms is het gewoon al even fijn om te horen dat andere ondernemers ook strugglen met dezelfde thema’s of juist te horen hoe zij dat destijds opgelost hebben. Dat kan tijdens een Ondernemersvuur.

Delen zonder oordeel

Om verschillende redenen zijn we vaak behouden in het delen van onze kleine en grote uitdagingen in het ondernemerschap of in ons leven. Onzekerheden, twijfels of wat dan ook, kunnen je behoorlijk onderuit halen. Maar ook in het delen van onze verlangens en ondernemersdromen kunnen we behoorlijk geremd voelen. Vaak zijn we bang voor het oordeel van de ander en besluiten we het kleiner te maken dan dat het is of er zelf mee door te worstelen. De Krachtcirkel van het Ondernemersvuur is een plek waar je alles kunt delen, zonder dat er geoordeeld wordt. Een Sacred space, waar alles precies goed is zoals het is en waar je 100% jezelf kunt zijn.

Jaarthema 2024

Op deze avond staat de Nieuwe maan in het vuurteken Boogschutter. Een teken dat van avontuur houdt, vrolijk is, doet wat haar hart haar ingeeft en in verwachting is van goede dingen. In deze periode is het een mooi moment om eens te kijken naar welk pad jij wil bewandelen, wat jouw hart je ingeeft en waar jouw innerlijke (ondernemers)vuurtje van gaat branden. Dit in combinatie met de Nieuwe maan én het nieuwe jaar in het zicht,  is een mooi moment om een vision board te maken om beeld te geven waar jouw 2024 over mag gaan. 

 

Krachtcirkel

Zin om op een laagdrempelige manier samen een ontspannen avond te ervaren? Samen ‘zijn’, Inzichten op te doen, te delen als je daar behoefte aan hebt, nieuwe dingen te ervaren en ontdekken? Dan is deze Ondernemersvuur-avond iets voor jou. 

Ontmoeting met andere inspirerende ondernemers

Heerlijk ontspannende avond met een (klein) vuurtje

Verbindende gesprekken met andere ondernemers

Inzichten die je verder helpen in het ondernemerschap

Warme kruiden thee met lekkere versnaperingen

Toegang tot de besloten Facbook-community

Ondernemersvuur

Je bent welkom vanaf 18:30 uur voor het smudgen en het is fijn als je er rond 18:45 uur bent. Zo is er voldoende tijd om iedereen te smudgen én is iedereen er om 19:00 uur klaar voor om te starten.

Locatie:
Mottenbrink 1F
9755PP Onnen
Parkeren kan op het terrein of gratis aan de straat. 

Inloop: 18:30 uur
Start: 19:00 uur
Afronding: 21:00 uur

Voorbereidingen & meenemen

Op locatie zijn voldoende matjes, schapenvachtjes, kussentjes en schapenvachtjes aanwezig. Ook wordt er gezorgd voor warme thee en lekkers. Verder handig om mee te nemen en/of aan te doen: 

Daarnaast kan het fijn zijn om vooraf alvast eens na te denken over het thema van de avond. 

Aanmelden

Lijkt het je fijn om aan te sluiten bij het Ondernemersvuur op deze avond? Je bent van harte welkom. Kosten voor deze avond bedragen 25 euro excl. btw en dit is inclusief thee en lekkere versnaperingen.

Voorafgaand aan je deelname krijg je ook toegang tot de besloten Facebookgroep ‘Krachtcirkel het Ondernemersvuur‘, zodat je vooraf vast kunt kennismaken, je de nodige vragen kunt stellen en ook fijn om achteraf ervaringen in uit te wisselen. Meld jij je nu aan, dan kun jij je zelf melden bij de groep en na betaling zullen we je toevoegen. 

Begeleiding

Dit Ondernemersvuur wordt begeleid door mij, Désirée Wassing-Boerema. Ik hou me bezig met holistisch en cyclisch ondernemen, waarvan het van binnen naar buiten ondernemen centraal staat. Heel kort gezegd gaat het over doen wat vanuit je hart komt. Om hier te komen is verstilling en momenten van reflectie essentieel. Een Ondernemersvuur-avond is één van de manieren om hier mee bezig te zijn. Voor mij ‘klopt’ dit dus helemaal. ♥

"In 2016 maakte ik kennis met de kracht van 'scared space'. Het was voor mij als thuiskomen. Lekker kunnen 'zijn' wie je bent, zonder dat er oordeel is. Je gedachtes hardop uit kunnen spreken zodat er opluchting, verheldering of misschien wel verbazing ontstaat. Terwijl ondertussen de mensen om je heen enkel maar met aandacht naar je luisteren. Écht luisteren zonder reageren. Zodat alles er kan zijn, je gehoord wordt en jij jezelf ook kunt horen. Zo simpel, zo krachtig, zo waardevol. Dit geeft ruimte voor verzachting, heling, verbinding en inzicht. Dat wil ik anderen ook graag laten ervaren.

Veelgestelde vragen

Bij smudgen wordt er rook van lekker ruikende kruiden om je lichaam heen verspreid. Dit zorgt er o.a. voor dat alles wat niet van jou is en aan je ‘kleeft’ van je afgehaald wordt. Emoties van anderen, de stress van de heenreis en zo meer. Heel fijn. <3

Is het alleen voor ondernemers?
Ja, dit vuur is alleen voor ondernemers of voor leukerds die plannen hebben om te gaan ondernemen. 

Wat gaan we eigenlijk doen?
Elk ondernemersvuur is anders. Niet alleen het thema en b.v. de stand van de maan, maar ook wat we doen. Zo kan het zijn dat we de ene keer een meditatie gaan doen, de andere keer gaan flowschrijven of een fijne systemische oefening die je tot mooie inzichten kan brengen. Elke avond is anders, dat is het mooie. Het is goed om te weten dat het vooral lekker laagdrempelig en luchtig is. Niets moet, veel mag. Voel je weerstand? Dan is dat juist een mooie ingang voor transformatie.

Nee, in de basis niet. We zetten allemaal de mobiel uit zodat je we lekker offline kunnen zijn, focus hebben op wat we aan het doen zijn en met aandacht naar elkaar kunnen luisteren. Je stapt op deze avond samen in een fijne vuur-bubbel en het is jammer als je mobiel een verstorende factor hierin is. Wil je om dringende redenen wel bereikbaar zijn, geef dit vooraf even aan en dan stemmen we (met de groep) even af hoe we dat aan kunnen vliegen. Tussendoor zal ik wat foto's maken en deze delen in de Facebook-groep, zodat je wel een paar kiekjes hebt van de avond. 

Het is sowieso fijn om chille kleren aan te doen, eventueel een meditatiekussen en notitieboekje met pen mee te nemen. Wat moet ik meenemen?
Dat kun je hierboven al lezen. We zitten bij het vuur dus doe kleding aan die mag gaan stinken 😉 of waarbij het minder erg is er een brandplekje in komt. Neem een kleedje mee om eventueel op te kunnen zitten en/of die je om je heen kunt slaan. Een kussentje kan ook fijn zijn, zit net even wat zachter. Notitieboekje en pen zijn ook altijd handig om mee te nemen. Mocht je deze vergeten kun je ter plaatse altijd een notitieboek Ondernemen op het ritme van de maan kopen, zie de shop.

Zitten we buiten bij het vuur, dan is het handig om warme kleding aan te doen die mag gaan stinken 😉 en b.v. laarzen om door het eventuele natte gras te kunnen lopen. 

 

Dat maakt helemaal niet uit. Je kunt gewoon lekker aansluiten. Het is niet dat we het daar uitgebreid over hebben. Wél hangt het thema daar vaak mee samen. Het is namelijk een fijne manier om zo af te stemmen op de energie, zodat je meer met de stroom mee gaat leven en ondernemen in plaats van ertegenin. 

Wie is die Désirée eigenlijk?
Désirée is de oprichter van Ondernemersvuur [academie, krachtcirkel & praktijk]. Ze is sinds haar 27ste (2013) al aan het ondernemen en is zo’n typisch bezig bijtje die veel in de AAN-stand staat. Door de jaren heen heeft ze ervaren hoe waardevol het is om tussen het harde werken door ook zo nu en dan achterover te leunen en de verstilling op te zoeken. Daar neemt ze je graag in mee. Op haar website heeft ze een uitgebreide pagina waar je haar wat beter kunt leren kennen. Je kunt ook eens haar LinkedIn-profiel bekijken.

Winkelwagen
Scroll naar boven