Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Plan- & reflectietraject 2024

januari 8, 2024 @ 9:30 am - 4:00 pm

€1500
desiree wassing boerema blogs 23

Vind jij het fijn om met enige regelmaat even stil te staan bij wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent vanuit je bedrijf? Terug te blikken op de voorgaande periode om vanuit daar nieuwe plannen te maken voor de volgende periode, zodat je bewust blijft ondernemen en focus houdt op datgene waar je naar toe wil werken? Én vind je het een fijn idee om een jaar op te trekken met andere ondernemers die hier ook behoefte aan hebben? Dan is het Plan & reflectietraject wat voor jou. 

Aan je bedrijf werken

Na een Flow-jaatraject krijg ik eigenlijk structureel de vraag van iemand of er nog een vervolg is. Na een jaar zo samen optrekken zit er een fijn ritme in én het bevalt de deelnemers goed om één keer in de zoveel weken een dag te reserveren om aan hun bedrijf te werken. Vooral ook dat buiten de deur werken en als het even kan met andere ondernemers te gaan zitten. Fijn om ervaringen uit te wisselen, je plannen te delen, samen succesjes te vieren én met elkaar te sparren over de dingen waar je tegenaanloopt. Zo is het Plan & reflectietraject vorige jaar spontaan ontstaan én komt er nu een vernieuwde editie in 2024. 

Reflecteren en plannen

De belangrijkste elementen in het traject zijn, het zal je niet verrassen ;-), het plannen en reflecteren. Heel bewust een moment nemen om te kijken waar je staat en waar je naar toe wil. Intenties zetten. Doelen stellen. Praktisch kijken wat je hiervoor te doen hebt en wie je hier bij kan helpen. Zodat je met een bepaalde focus aan de slag kunt gaan. Om vervolgens terug te blikken op hoe het de voorgaande periode gegaan is: waar werd je blij van?  wat werkte goed? Maar ook: waar ben je niet aan toe gekomen en wat werkte voor geen meter? Mooie manier om je bewust te worden van waar de energie wel/niet stroomt. Laat je vooral ook verrassen door datgene wat niet in je planning staat maar wél vanuit flow ontstaat en op je pad komt.

Masterminden

Een fijne aanvulling op het plannen en reflecteren is het sparren met de groep. Hoe fijn is het om een thema in de groep te kunnen gooien en gebruik te kunnen maken van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Ook al doe je allemaal verschillende dingen, is de een al jaren ondernemer en de ander net gestart, dat maakt niet uit. Alleen al de verschillende persoonlijkheden zorgt voor vernieuwende invalshoeken en daarbij nieuwe inzichten. De ervaring leert dat een mastermind-moment je echt een boost geeft aan inspiratie om mee aan de slag te gaan of een bepaalde keuze te maken. 

Praktisch aan de slag

Hebben we naast het maken van de plannen en sparren met elkaar nog tijd over? Super fijn! Dan is er ook nog ruimte om zelf even praktisch aan de slag te gaan met to do’s die in je plannen zijn beland. Even met je website bezig, die ene social media post maken, iemand uitnodigen voor een netwerkgesprek of wat het ook maar is. Direct even de eerste acties oppakken. Waar nodig kun je gebruik maken van mijn, Désirée Wassing-Boerema, kennis en ervaring op gebied van ondernemen, branding en social media. Vullen de dagen zich met de eerder genoemde activiteiten, no worries: dan hebben we de Samenwerkdagen nog. 

Samenwerkdagen

Extra aanvulling ten opzichte van vorig jaar zijn de Samenwerkdagen. Op deze dagen gaan we BIJ een leuke horecagelegeheid, in Groningen of Drenthe, zitten werken om aan je eigen to do’s te werken. Op zo’n dag is er ruimte om even bij te kletsen, ga je aan de slag met je eigen to do’s en kunnen we gezellig samen lunchen en sparren waar nodig. Je kunt op deze dag bijvoorbeeld ook even een 1 op 1 moment pakken met iemand die jou kan helpen of andersom. Is er iemand in de groep die bepaalde kennis/ervaring graag wil delen en heeft de groep hier behoefte aan? Dan kan hier op een Samenwerkdag ook ruimte voor gemaakt worden. 

Plan & reflectiejaartraject

Het jaartraject bestaat uit 5 Plan & reflectiedagen met daarbij tussendoor 3 Samenwerkdagen. Alleen voor januari is de datum bekend, dit zal zijn op: dinsdag 8 januari 2024. Dus die kun je vast in je agenda zetten. Voor de andere maanden zal ik op de eerste dag een suggestie doen en kunnen we direct aanpassen waar nodig, zodat iedereen er bij kan zijn. Deelname kost €1500,- exclusief btw. 
 

We komen samen op:
Mottenbrink 1F in Onnen
Parkeren kan gratis op het terrein en aan de weg. 

Inloop 09:30 uur
Start 10:00 uur
Afsluiting 16:00 uur

De ervaring leert dat het fijn is om er, als het even kan om 9:30 uur te zijn. Dan heb je voorafgaand nog even tijd om even gezellig off topic te kletsen. Daarnaast is het, o.a. voor jezelf én de verbinding in de groep, fijn als je alle dagen aanwezig kan zijn. 
 

Samen werken aan je eigen bedrijf

Deelnemen aan het traject is op veel verschillende manieren fijn. Het is enerzijds de kracht van de groep waar jij je voordeel mee kan doen. Daarnaast is het fijn om offline samen te komen en je bedrijf écht even een hele dag belangrijk maken. Dit zorgt ervoor dat jij je bedrijf serieus neemt en helpt je om dichter bij je doelen te komen. Om je er wat meer beeld bij te geven een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet: 

Nieuwe waardevolle contacten

Heerlijke positieve vibes & inspiratie

Vaste groep om op terug te vallen

Kwartaalplannen maken

Evaluatie- en reflectiemomenten

Samen successen vieren

Elkaar versterken waar mogelijk

Leren van elkaars kennis en ervaringen

Sparren over jouw thema's

Praktisch aan de slag met support

Vaste momenten om AAN je bedrijf te werken

Je gaat meer ondernemen zoals jij dat wil

Klinkt super goed toch? Ik word er in elk geval heel enthousiast van om zo samen met een klein groepje ondernemers op te trekken. Leuk om elkaar zo ook beter te leren kennen en ondertussen samen te werken aan je eigen bedrijf. 

Voorbereiden & meenemen

Tijdens de Plan- & reflectiedagen zorg ik voor koffie, thee en tussendoortjes. Je lunch neem je zelf mee, zodat je lekker datgene kunt eten waar jij het lekkerst op gaat. Hebben we een Samenwerkdag, dan zitten we bij een horecagelegenheid. Je kunt dan naar eigen inzicht je drankjes en maaltijden afnemen en afrekenen. 

Neem het volgende mee als je komt:

Aanmelden

Wil jij je bedrijf belangrijk maken en eens in de zoveel tijd samenkomen met een vaste groep ondernemers om aan je bedrijf te werken en elkaar te versterken waar mogelijk? Je bent van harte welkom. Goed om te weten dat er ruimte is voor maximaal 6 personen. 

Aanmelden kan via onderstaande button. Heb je nog vragen? Dan mag je me altijd even een appje sturen naar 06-43456343. Twijfel je of het iets voor je is, je mag altijd even bellen dan kan ik je er wat meer over vertellen en met je meekijken en/of adviseren. 

Begeleiding

Het Plan & reflectietraject wordt begeleid door mij, Désirée Wassing-Boerema. Ik hou me bezig met holistisch en cyclisch ondernemen, waarvan het van binnen naar buiten (en andersom) ondernemen centraal staat. Die actie-modus is waar ik lekker op ga. Door de jaren heen heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om af en toe stil te staan. Terug te blikken, genieten van waar je staat en succesjes te vieren. Naast de good vibes die dit met zich mee brengt, zorgt dit er ook voor dat je echt even tijd neemt om bewust te kijken naar wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent en of dit nog wel bij je past. 

"Eind 2015 kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk mijn droom leefde. Ik wilde namelijk al vanaf mijn 14e een goedlopend bedrijf. Door mijn actiegerichtheid had ik helemaal niet door dat ik die droom al zo'n 1,5 jaar daarvoor gerealiseerd had. Woops. Ik was zo bezig om van A naar B te knallen, dat ik vergat om te genieten van de reis die ik aan het maken was. Dat gaat mij dus niet weer gebeuren. Daarom ontwikkelde ik o.a. een Weekplanner die mij er aan herinnert om tussendoor ook even terug te kijken, tevreden te zijn met wat ik wél gedaan heb én viermomentjes te pakken."

Veel gestelde vragen

  • Januari | Kennismaken + plannen Q1 [maandag 8 januari 2024]
  • Maart | Terugblikken + plannen + mastermind
  • Mei | Samenwerkdag 
  • Juni | Terugblik Q2 + plannen Q3 + mastermind
  • Juli | Samenwerkdag
  • September | Terugblik Q3 + plannen Q4 + mastermind
  • Oktober | Samenwerkdag
  • December | Terugblikken Q4 + jaarafsluiting. 

De Plan & reflectiedagen zullen plaatsvinden aan de Mottenbrink 1F in Onnen in mijn praktijkruimte. 

De locatie van de Samenwerkdagen bepalen we samen. Ik heb een paar opties die ik voor kan leggen. Ligt er dan net even aan welke data (dagen) we prikken en welke horecagelegenheid dan de mogelijkheid heeft om ons te ontvangen. 

Alleen de eerste datum is bekend, dat is  maandag 8 januari 2024. Ander data onder voorbehoud gepland. Dit zijn: 29 maart, 9 mei, 28 juni, 18 juli, 30 september, 12 oktober en 20 december. Op de eerste dag gaan we de data bij langs en doen we aanpassingen waar nodig. Wil je graag deelnemen en zie je nu al een datum die je niet uitkomt? Stuur me dan even een berichtje via: http://wa.me/31643456343 

Het is fijn als je intentie is om er elke dag bij te zijn. Sowieso leuk om jou weer te zien natuurlijk. Maar het is ook fijn voor de groep als jij er bent. Want zoals de andere deelnemers voor jou van toegevoegde waarde zijn, ben jij dat ook voor hun. <3 

Op de eerste dag leggen we de agenda's naast elkaar. Mocht het nou zo lopen dat het leven tussendoor komt, kun je altijd even in de groep gooien of we de datum kunnen veranderen. Kan de rest op een andere datum, dan verplaatsen we het. Is er iemand anders die op de alternatieve datum niet kan, dan laten we het zoals het is. 

Mocht het zo zijn dat je ziek bent, ja dan is het natuurlijk super balen. Verplaatsen is dan waarschijnlijk te kortdag en helaas moeten wij jou dan missen en mis jij een fijne dag. Natuurlijk altijd leuk als jij dan nog wel even deelt hoe het ver met je gaat en wat je bezig houdt. Stel eventueel ook je vragen aan de groep. Anderzijds kun je ook even één op één afspreken als een soort van inhaalmoment. 

Neem elke keer dat we samenkomen je agenda/planner mee, laptop, lader, pen en notitieboekje mee. Op de Plan & reflectiedagen zitten we in de praktijkruimte van het Ondernemersvuur. Neem op deze dagen je eigen lunch mee. Kom je naar een Samenwerkdag, dan kun je daar je consumpties naar eigen inzicht bestellen. Deze kosten zijn voor jezelf. 

Nou,  nee, eigenlijk is dat niet de bedoeling. Het is juist fijn om elkaar offline te ontmoeten. Écht met elkaar aan tafel te zitten, tussendoor even lekker te wandelen en meer.  Communiceren met een deel live aanwezig en een deel via scherm zorgt toch voor een soort van storing in de energie én de ervaring leert dat mensen achter het scherm vaak niet 100% aanwezig zijn. Dat is jammer. Als het een keer om nood-redenen nodig is, is het eventueel wel bespreekbaar. 

Mijn ervaring is dat ik mensen aantrek met nogal specifieke eetgewoontes (zoals ikzelf ;-)). Iets met dat je aantrekt wat op jou lijkt zeg maar. Daar rekening mee houden is niet te doen. Daarnaast kijk ik met dit soort dingen ook naar he ik het zelf het liefste zou willen. Ik zou het het fijnste vinden om wat mee te nemen, zodat ik weet dat ik voeding krijg waar ik goed op ga. Dus vandaar. 

Als je tussendoor met elkaar wil afspreken kan dat natuurlijk. Alleen maar leuk als je elkaar zo kunt versterken. 

Als je bedoeld of je ook één op één momenten met mij hebt, dan is het antwoord 'nee'. In de basis zit dit er niet specifiek bij in. Het kan natuurlijk eens zo lopen dat dit wel gebeurd. Dat we b.v. op een Samenwerkdag even apart gaan zitten. 

Mocht je het fijn vinden kun je het traject eventueel aanvullen met Holistische sessies. Wil je meer inhoudelijke support dan het traject biedt? Dan is een 1 op 1 Holistisch transformatietraject mogelijk wat voor jou. 

Alle dagen gaan een feestje worden, dus dat komt wel goed. Als jullie het als groep leuk vinden om tussendoor ook een keer iets ontspannends met elkaar te doen wat misschien niets met het ondernemerschap te maken heeft, lekker doen.

Zo is het bijvoorbeeld ook altijd leuk om het jaar samen af te sluiten en met elkaar te eten. Iedereen kan dan wat maken en meenemen, zodat we aansluitend van de laatste dag nog lekker kunnen dikkedakken. Andere optie is om gezellig met elkaar naar tapasbar of pizzeria te gaan in Haren.

Je kunt het Plan- en reflectietraject zien als een netwerkgroep waarbij je elkaar enerzijds versterkt en anderzijds tijd reserveert om aan je bedrijf te werken. Ik heb hierbij een faciliterende rol en we gaan aan de slag met datgene wat de groep nodig heeft. De input wordt vooral door de groep gedragen en ik vul aan waar ik iets toe te voegen heb. 

Het Flow-jaar is meer een persoonlijk- en zakelijk ontwikkelingstraject. De inhoud is concreter en we duiken samen in je bedrijf. Zowel met de groep als één op één tijdens de coachcalls. Ik neem je mee hoe je een bedrijf bouwt rondom je leven, social media inzet om klanten te trekken meer van dat. Je ontdekt waar jouw innerlijk vuurtje van gaat branden en wat juiste brandstof is. Daarnaast ontvang je ook 1 op 1 sessies met een holistische invulling, zodat je op die momenten nog even een verdiepingsslag kunt maken door naar binnen te keren of samen aan de slag te gaan. Ook krijg je van mij de nodige praktische ondersteuning zodat je wat acties uit handen kunt geven. Super relaxed.  Kijk in de agenda voor meer informatie over het Flow-jaar. 

Nee, dat doen we niet. Ik ga er vanuit dat je van te voren al een beetje beeld hebt waar jouw 2024 over mag gaan en hoe jij je wil verder wil ontwikkelen. We gaan dit de eerste bijeenkomst wél met elkaar delen. Dus fijn als je daar van te voren over nadenkt. 

Heb je geen idee waar je moet beginnen? No worries. Je kunt je aanmelden voor Maak jouw ondernemersplannen voor 2024 (op 28 november of 7 december). Als je aan het Plan & reflectietraject deel wil nemen én ook graag aan Maak jouw ondernemersplannen voor 2024, laat het mij dan even weten. Dan krijg je van mij een lekkere korting. 

Heb je niets met zo'n live dag maar wil je liever thuis online je plannen maken voor het volgende jaar. Ik heb ook een online training beschikbaar "Maak jouw ondernemersplannen voor het nieuwe jaar".  Ook hier krijg je korting op als je aan het Plan & reflectietraject gaat deelnemen. 

Gegevens

Datum:
januari 8, 2024
Tijd:
9:30 am - 4:00 pm
Kosten:
€1500
Evenement Categorie:

Organisator

Désirée Wassing-Boerema
Telefoon
0643456343
E-mail
desiree@ondernemersvuur.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ondernemersvuur
Mottenbrink 1F
Onnen, Groningen 9755PP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0643456343
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights