Inspireer je netwerk

Als ondernemer is het leuk om je netwerk te betrekken in wat je doet. Het geeft beeld bij wie jij bent en wat je belangrijk vindt. Het is dan ook super leuk om met je netwerk te delen dat jij je aangemeld hebt voor Maak jouw ondernemersplannen voor 2021. 

Als je een berichtje plaatst op Instagram, Facebook, LinkedIn of welk kanaal je ook maar gebruikt, is het leuk om te delen waarom jij je aangemeld hebt. Zo kan jouw netwerk je wat beter leren kennen én je kunt je netwerk daar ook nog eens mee inspireren. En hoe leuk zou het zijn als jij andere ondernemers enthousiast maakt en samen deel gaat nemen?

Om je op weg te helpen, direct een paar social media deeltips. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wat zet je erbij qua tekst? En wat voor foto zet ik erbij? Er zijn legio aan mogelijkheden. Daarom hieronder een paar voorbeelden. Kies vooral lekker uit wat bij jou past. Lekker een eigen foto of tekst, of pas de voorbeeldtekst aan en gebruiken een afbeelding die voor je klaar staat.

Stap voor stap je update uitwerken

  1. Kies je social media kanaal waar je een update wil delen
  2. Kies of je het als update wil plaatsen of als een verhaal. Of beide kan natuurlijk ook.
  3. Kies een bijbehorende afbeelding of video uit die voor je klaar staat of maak een eigen foto.
  4. Voeg een tekstje toe waarbij je verteld waarom jij je aangemeld hebt en er zin in hebt. Gebruik eventueel de voorbeeldtekst of pas die aan zodat hij voor jou klopt.
  5. Deel het op je social media en tag @ideesonline en @academie.ondernemersvuur.nl – dan krijgen we er melding van.
  6. Gebruik eventueel de hashtags #ondernemersacademie #ondernemenzoalsikdatwil #mjopv2021

Hoe werkt taggen? Typ het @ en daarachter direct de letters van de namen. Je zet er dus geen spatie tussen, net zoals hierboven te zien is. Zodra je @idee… begint te typen, zal het social media kanaal al suggesties even en daar kun je dan op klikken. Hoppa klaar! 

Download een afbeelding voor je stories (verhalen)
Stories heb je op Whatsapp, Facebook, LinkedIn en Instagram. Je kunt kiezen uit een afbeelding of video. Daarbij kun je ook nog kiezen of je eigen tekst wil toevoegen (wel het leukste :-)) of dat je een kant en klare wil gebruiken. #ookhandig Klik hieronder op de linkjes om de afbeelding en video te bekijken. Vervolgens kun je ze opslaan.

Let op: vergeet niet @ideesonline en @academie.ondernemersvuur.nl te taggen. In de afbeeldingen met tekst staan de @ er al wel in, maar om een melding te krijgen heb je deze zelf nog toe te voegen. 🙂

Download een afbeelding voor je feed
Wil je een afbeelding plaatsen op je tijdijn? Zoals een update op LinkedIn, een mooie post op Facebook of op Instagram? Dan kun je deze vierkante afbeeldingen gebruiken. Kijk maar welke je leuk vindt. 🙂 Heb er één met video-effect en eentje zonder. Klik op de link om de afbeelding of video te downloaden.

Voeg naast de afbeelding zeker even een tekst toe. Geef aan dat je meedoet aan het online event en vooral ook waarom. Hoe is jouw jaar verlopen? Heb je zin om volgend jaar nieuwe dingen op te pakken? Misschien kun je een tipje van de sluier al oplichten. Leuk om zo wat meer idee te geven bij wat je plannen zijn. Vergeet ook niet om mij even te taggen. Op LinkedIn kan dit onder mijn persoonlijke naam en onder @ideesonline en @academie.ondernemersvuur.nl

Tekstvoorbeeld
Vind je het lastig om een tekstje te schrijven? Gebruik dan onderstaande. Leuk als je het nog even aanpast zodat het echt bij jou past. Matcht het al helemaal, dan kopieer en plak je hem lekker. 😉

Leuk! Ik heb mij opgegeven voor Maak jouw ondernemersplannen voor 2021 van @iDeesonline . Fijn om samen met een groep ondernemers terug te blikken naar wat we afgelopen jaar allemaal wél gedaan hebben én vooruit te kijken naar waar ik komend jaar op wil focussen. 

Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Je kunt je aanmelden via de Ondernemersacademie @ondernemenzoalsikdatwil via https://www.ondernemersvuur.nl/training/maak-jouw-ondernemersplannen-voor-2021/

Ook hier even de tip: als je het kopieert en plakt, even de @vermeldingen zelf invoeren. Start met typen en dan komt er wel een pop-upje en dan kun je hem aanklikken.

Samen werken aan je eigen bedrijf
Wil je het graag delen, maar kom je er niet uit? Stel je vraag even in de Facebook-groep Samen werken aan je eigen bedrijf.

Winkelwagen
Scroll naar boven