Laden Evenementen

Voel je dat het eigenlijk best goed zou zijn om een dagje even offline te gaan, even niets te doen, lekker te ontspannen en in je eigen bubbel te stappen? Heb je behoefte om de ruis van het dagelijkse leven wat helderheid te creëren? Dan is een Ontprikkeldag wat voor jou!

 

Dagje nietsen

Soms voel je het gewoon overduidelijk: het zou goed zijn om even een dag niets te hoeven. Dat te doen wat goed voor je is. Te ontspannen. Mobiel weg. Wandelen. Niets doen. Maar oh, wat kan het soms lastig zijn om die stap te zetten. Tijdens een Ontprikkeldag doe je het samen met vijf andere leukerds. Dat maakt het gemakkelijker. Onder begeleiding van mij, Désirée, word je heerlijk in de ontspannen watten gelegd zodat je lekker op kunt laden.

Ontprikkelen

Door de dagen heen worden we behoorlijk geleefd door de drukte van onze agenda. Daarnaast worden we aan mega veel prikkels blootgesteld. We krijgen zoveel informatie gedurende de dag. De telefoon heeft daar echt een enorme explosie bovenop gegooid. Het gevolg is dat ons hoofd continue aan staat en dat zorgt er voor dat we minder goed kunnen voelen hoe het gaat, wat we nodig hebben of wat we willen. Met ontprikkelen ga je stap voor stap prikkels wegnemen, waardoor er weer ruimte komt voor datgene wat écht belangrijk is.

"Onze hersenen krijgen gemiddeld 1 miljoen prikkels te verwerken zonder enige pauze. Dit is 20 keer meer als in 2003! Deze informatie krijgen we o.a. op momenten dat we eerder als rustmomentje konden pakken: in de rij bij de kassa, wachtend op de bus enz. De technologische ontwikkelingen zijn zo gegroeid, maar onze hersenen zijn niet mee geëvolueerd. Daarom is het belangrijk om die momenten zelf heel bewust op te zoeken. "

Even onbereikbaar

Het zal je vast niet verrassen dat de mobiel de hele dag uit/ op de vliegtuigstand gaat. Schakel op Whatsapp je automatische beantwoorder in, doe het zelfde voor de e-mail en zorg ervoor dat de belangrijkste mensen om je heen weten dat je even in je coconnetje zit. Even niets of niemand die aanspraak op je kan maken, geen afleiding van verschillende apps en social media. Kan soms even schakelen zijn, maar je hebt hem op deze dag echt niet nodig. Juist niet.

De kracht van stilte

Een andere element die zorgt voor ontprikkeling is stilte. Voor veel mensen best spannend en misschien wat ongemakkelijk. Maar het gaat heel snel wennen en je gaat het echt fijn vinden. Door stil te zijn en daarmee dus ook niet sociaal te hoeven zijn, haal je echt een enorme prikkel weg. Je hoeft niet te praten, geen rekening met anderen te houden, niet na te denken over wat je gaat zeggen. Je kunt veel gemakkelijker bij jezelf blijven om je eigen gedachtes en gevoelens te onderzoeken. Heb je hier moeite mee en/of heb je dit nog nooit ervaren, dan is een Ontprikkeldag een laagdrempelige manier om dit te ervaren. Je hebt namelijk de hele dag door wel een soort van wat te ‘doen’ en ervaren begeleiding mocht het je aanvliegen. 

Yoga Nidra (slaapyoga)

Een ander belangrijk element in deze dag is een Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Je hoeft hiervoor enkel stil te liggen onder een dekentje, dus geen gekke of ingewikkelde bewegingen. Yoga Nidra helpt om je gedachtes in je hoofd te verminderen en de gedachtes die je hebt juist positiever te maken. Tijdens zo’n sessie kun je nog dieper ontspannen dan tijdens het gewone slapen. Je kunt het echt zien als een powersessie, want 1 uur Yoga Nidra is vergelijkbaar met 3  uur slaap.

Mindful lunchen

Ook het eten gaat een beleving worden. Want stel je eens voor: eten zonder afleiding van piepende wasmachines die klaar zijn, kinderen die van tafel willen, mobiele telefoons, televisies en gesprekspartners. Alle ruis weghalen en focus op je eten. Echt proeven wat je eet. Door de stilte, rust en de ontspanning krijg je veel meer rust in je hoofd. Logisch gevolg is dat je andere zintuigen veel meer ‘aan’ gaan. Daarmee wordt de biologische vegetarische lunch een feestje. Je gaat dingen ruiken die je anders niet zou ruiken en de smaken worden intenser.

Wandelen in de natuur

Op deze dag ga je ook lekker aan de wandel in de Onnense polder of het bos. De natuur is een fijne plek om goed te kunnen aarden, de waan van de dag en drukte achter je te laten en meer in je lichaam te komen. Je krijgt meer rust in je hoofd, komt meer in het nu en in de zijn-stand. Zo word je meer één met de natuur en met je eigen natuur. Daarmee komt er ook ruimte voor dat wat gehoord wil worden. Op zulke momenten krijg je de mooiste inzichten, word jij je opeens bewust van je patronen of komt er opeens een antwoord op vraagstukken waarop je aan het broeden bent. Zo is het wandelen letterlijk en figuurlijk een mooie manier om jezelf in beweging te zetten. 

Voordelen van ontprikkelen

Los van het feit dat een Ontprikkeldag vooral een heerlijk potje ontspannen is, brengt het veel meer dan dat. Ontprikkelen zorgt voor:

Rust in je hoofd

Stressvermindering

Diepere zelfreflectie

Verbeterde concentratie

Emotionele stabiliteit

Verbeterde creativiteit

Verbinding met de natuur

Betere slaapkwaliteit

Spirituele groei

Herstel en ontspanning

Hele lijst he? Tijdens de Ontprikkeldag vertel ik je hier meer over (een beetje), want je gaat het vooral ervaren. Het is waardevol om eens in de zoveel tijd een stiltedag in te plannen voor jezelf (kan natuurlijk ook gewoon thuis, vergt wel wat disicpline), zodat je kunt genieten van alle voordelen dat het met zich meebrengt. Wil je het eens proberen en vind je het gemakkelijker en fijner om het samen te doen? Je bent van harte welkom.

Ontprikkeldag

De Ontprikkedag staat gepland op vrijdag 24 november. Fijn om zo voor het weekend even lekker een dagje voor jezelf te pakken en helemaal ontspannen aan het weekend te beginnen. De dag is qua eten en drinken volledig verzorgd, dus je hoeft niets mee te nemen. Het is namelijk tijd dat jij eens even lekker in de watten gelegd wordt. 😉 

Locatie:
Mottenbrink 1F in Onnen
Parkeren kan gratis op het terrein en aan de weg. 

Inloop 09:00 uur
Start 9:30 uur
Afsluiting 17:00 uur

De dag start met een smudgebad, introductierondje en we nemen samen het dagprogramma door. We ronden af met een fijne oefening en als je wil mag je met de groep delen hoe je het ervaren hebt. Het wordt een fijne ontspannen dag. ♥ Trouwens een tip: plan eind van de middag niets zodat je niet op tijd staat. Laat het liefste ‘s avonds ook je agenda leeg als het even kan, zodat je lekker kunt nagenieten van de dag. 

Deelnemen

Voor deze Ontprikkeldag cursus zijn er maximaal 6 plekken beschikbaar. Deelnemen kan voor 95 euro (excl. btw). Hiervoor krijg je:

  • Ontspannende live Yoga Nidra (slaapyoga) sessie 
  • Heerlijke biologische en met liefdegemaakte lunch
  • Stiltewandeling door de Onnense Polder of het bos
  • Genotmomentje met thee en lekkers tussendoor
  • Toegang tot de online community van Krachtcirkel het Ondernemersvuur

Meenemen

Op locatie zijn voldoende schapenvachtjes en dekentjes e.d. aanwezig. Om er een nog fijner verblijf van te maken kun je het volgende meenemen:

Aanmelden

Lijkt het fijn om erbij te zijn? Je bent van harte welkom. Er is ruimte voor maximaal zes personen. Aanmelden kan via onderstaande button. Heb je nog vragen? Dan mag je me altijd even een appje sturen naar 06-43456343. Twijfel je of het iets voor je is, je mag altijd even bellen dan kan ik je er wat meer over vertellen en met je meekijken en/of adviseren. 

Veelgestelde vragen

De route die we gaan lopen is ongeveer 4,5 kilometer. Deze mag je op eigen tempo lopen. Heb je last van je knieën of zijn er redenen waarom je beter niet mee kunt of wilt lopen, geef dit dan vooraf even aan zodat we kunnen kijken naar een alternatieve oplossing. 

Nee. In de basis zullen er vooral ondernemers komen omdat die veel in mijn netwerk zitten. Maar als je geen ondernemer bent, ben je net zo welkom. Voel jij dat jij dit nodig hebt en wil je graag aansluiten, voel je dan vrij om ook te komen. Hoe meer mensen de verstilling opzoeken en komen ontprikkelen, hoe beter. 

Nee hoor dat maakt niet uit. We zitten op de grond op heerlijke zachte schapenvellen. Het is dus niet noodzakelijk om iets mee te nemen. Je hoeft niet de hele dag te zitten, want we liggen en wandelen ook tussendoor. Heb je er er wel eentje en vind je het fijn, neem hem dan vooral mee. 

Ja, dat is wel de bedoeling. Óók in de pauzes. Juist in de pauze. 😉 Echt vanaf start tot afronding. Vind je het leuk om een foto te maken van de locatie, je plekje of iets dergelijks, zodat je dat kan delen op je socials? Na afsluiting mag je lekker klikken als je daar nog in hebt. Of maak vooraf even een kiekje. Eventueel, als de groep daar oké mee is, maar ik gedurende de dag een paar foto's die ik deel zodat je die kunt gebruiken. 

Vanaf de start van de dag wordt de mobiel uitgezet om zo echt even los te kunnen koppelen van de grootste prikkelbron. Zit je in een situatie waarbij je bereikbaar wilt blijven? Dan kun je het nummer van mij, Desiree: 06-43456343 doorgeven en die van mijn man, Jeroen: 06-13910119.

Naast wat boven al genoemd staat in de omschrijving hoef je niets mee te nemen. Juist het verzoek om dit vooral niet te doen. 

Bij het smudgen ga ik met rook van lekkere kruiden om je lichaam heen om datgene wat aan jou 'kleeft' op te ruimen. Emoties van anderen, negatieve gedachtes, stress van de heenreis en zo meer. Niets spannends, wel fijn om zo allemaal 'schoon' de ruimte in te gaan. <3

Zeker kan dat. Beter nog: de gehele lunch is sowieso glutenvrij, melkvrij (melkeiwit & lactose), vegetarisch en biologisch zover mogelijk. Heb je bepaalde voeding die je echt niet mag hebben of niet lekker vindt, dan kun je dit vooraf aangeven. 


Ik ben de eigenaar van Academie, Krachtcirkel en Praktijk het Ondernemersvuur. Vanaf 2012 al fulltime aan het ondernemen en hou me tegenwoordig vooral bezig met holistisch en cyclisch ondernemen. Ik ben een typisch bezig bijtje, die graag in beweging is en in de AAN-stand staat.Door de jaren heb ik ervaren hoe waardevol het is om tussen het harde werken  en doelen nastreven door, ook zo nu en dan achterover te leunen en daar neem ik je graag in mee. Op mijn over-pagina kun je meer over mij te weten komen en me beter leren kennen. Je kunt ook eens haar LinkedIn-profiel bekijken.

Winkelwagen
Scroll naar boven