Ondernemersreis

zelfstandig naamwoord | uitspraak [on-duhr-nem-ers-rais] 
Een metaforische term die verwijst naar de persoonlijke en professionele ontwikkelingsfase van een ondernemer. Het vertegenwoordigt het proces van groei, zelfontdekking en voortdurende vooruitgang in de wereld van ondernemerschap.

Mijn ondernemersreis

In je leven vinden veranderingen plaats en zo ook in het ondernemerschap. Meestal zit hier ook wel een bepaalde samenhang in. Om me wat beter te leren kennen neem ik je graag mee in hoe mijn ondernemersreis tot nu toe is geweest. Ik deel keuzes die ik gemaakt hebt, inzichten die ik opgedaan heb en tussendoor wat highlights en struggles uit mijn privé leven. 

Ondernemersvuur

Oktober 2012

Ik ga ondernemen

Hoewel ik al jong wist dat ik een eigen bedrijf wilde starten, had ik de overtuiging dat ik na mijn opleiding eerst werkervaring op moest doen. Toen ik geen werk kon vinden besloot ik het zelf te creëren. 

Oktober 2012

Januari 2013

Start iDees online

“Ik moet wat met social media, maar wat?” was de vraag van de markt toen ik op het punt stond om te starten. Ik keek naar wat ik leuk vond om te doen en waar ik goed in was. Zo begon ik met het geven van Social media advies, strategie, trainingen, beheer en als online communicatiepartner.

> Lees hier het krantenartikel: ‘Wegwijs in social media dankzij jonge ondernemeer’

Januari 2013

Januari 2014

Start Open Coffee Haren

In Arnhem kennisgemaakt met het “Open Coffee” concept. Toen ik met de start van mijn bedrijf terug naar Haren verhuisde én het hier nog niet was, besloot ik dit in Haren op te zetten.  

>> Bekijk hier het krantenartikel

Januari 2014

December 2014

Rechtszaak

Pittige tijden. Na maanden van onderzoek door de politie stond er een rechtszaak gepland n.a.v. mijn aangifte van seksueel misbruik toen ik 14 was. Tien jaar lang heb ik het geheim gehouden tot ik de spreekwoordelijke ballon niet meer onder water kon drukken.  Ik ontdekte dat ik al die jaren nooit echt mezelf had kunnen zijn. Ik ging 100% in de doe-modus om maar niet stil te hoeven staan en te voelen. >> “Seksueel misbruik: leven met een groot geheim” 
December 2014

Mei 2014

Tinderliefde

Het zal je niet verrassen dat ik met al dat online, óók mijn partner Jeroen Wassing op die manier heb leren kennen. Via Tinder welteverstaan. “Inpakken, strik omdoen en afleveren op nummer 26” stuurde ik met een foto naar vriendinnen. Na 20 minuten zat hij bij mij op de bank met een kop thee. Iets wat ik eerder nooit zou doen; op een eerste date thuis afspreken. Dat zegt met terugwerkende kracht wel wat denk ik. 

2014 Jeroen en Desiree

Mei 2014

Augustus 2015

Week alleen weg

Voor het eerst in mijn leven ben ik een week alleen weg. Tja, relatie over met Jeroen én wel wat gepland. Ik besluit om gewoon te gaan en ontdek hoe goed gezelschap ik eigenlijk ben. In deze week hoef ik niets en mag ik alles. Ik kom in een flow die smaakt naar meer. Sindsdien doe ik dit elk kwartaal. In deze periode koop ik mijn eerste dagboek en ervaar de kracht van mindfulness.

>> Lees “Ik ben een week alleen weg” 

Augustus 2015

Oktober 2015

Ondernemersdroom gehaald

Ik maakte een vliegende start met mijn bedrijf en voor ik het wist kreeg ik het te druk. Zo druk, dat ik helemaal niet door had dat ik eigenlijk al een dik jaar een goedlopend bedrijf had. Woops. Leermomentje: vaker stilstaan en meer genieten van de weg naar mijn droom.

Oktober 2015

Januari 2016

Deelname 365 dagen succesvol

Aangezien mijn bedrijf te goed liep, was ik op zoek naar wat de volgende stap zou gaan worden. Ik besloot me aan te melden voor het jaartraject van 365 dagen succesvol. Dat is me zo goed bevallen dat ik daarna ook nog het verdiepingsjaar heb gedaan en twee jaar als coach meegedraaid heb. 

Januari 2016

Mei 2016

Aan de slag met personeel

Na een dag alleen zonder iets in het bos te zitten, kwam ik tot het inzicht dat ik het uitvoerende werk nu wel kende. Ik werd het meest blij van het uitzetten van strategieën en het geven van trainingen. Dus hoppa: uitvoerend werk uitbesteden zodat ik meer kon doen waar ik blij van werd.

Mei 2016

Juli 2016

Ontstaan Social Media Canvas

Ik maakte uitgebreide Social Media Plannen waar mijn klanten niet naar keken omdat ik het toch uitvoerde. Dat kan anders dacht ik. Ik ontwikkelde het Social Media Canvas dat je kunt downloaden, zodat elke ondernemer zelf een strategie uit kan leren zetten.

>> 12 bouwstenen van het Social Media Canvas

social media canvas

Juli 2016

Augustus 2016

Start met online trainingen

Ik startte met het ontwikkelen van online social media trainingen, zodat ik zelf daar minder tijd aan kwijt zou zijn. Daarnaast kon ik op die manier mijn doelgroep vergroten van lokaal naar landelijk. Extra fijn: zo heb ik voor mezelf meer creatietijd gecreëerd.

>> Ga naar de Ondernemersacademie

Augustus 2016

September 2016

Samenwonen met mijn familie

Na ooit de wens met elkaar uitgesproken te hebben om met elkaar op één terrein te wonen, werd deze droom realiteit. Samen met mijn man Jeroen, woon ik, in een voormalig zorginstelling, met mijn ouders, zus, zwager en hun kids. 

>> Lees hier het krantenartikel

September 2016

December 2016

Focus op strategie en training

“Ik doe al wat met social media maar ik doe maar wat.” was de verandering in mijn markt. Én iedereen wil het zelf doen. Ik besloot te stoppen met uitvoerend werk (en personeel, bleek ik niet blij van te worden) en richtte me op strategie én het overdragen van mijn kennis/ervaring in de vorm van trainigen, zodat ze zelf doelgericht aan de slag konden gaan.

December 2016

Januari 2017

Ondernemerschap als tweede pijler

Omdat ik bij het uitzetten van een Social Media Plan merkte dat veel ondernemers de basis van hun bedrijf niet op orde hadden, besloot ik om ook met het thema ‘ondernemen’ aan de slag te gaan. Even ging door mijn hoofd: wat kan ik daar nou over zeggen, ik ben geen ondernemerscoach. Dat stemmetje liet ik voor wat het was en dacht, ik ga mijn eigen ervaring inzetten. Komt vast goed. 

Januari 2017

Maart 2017

Mezelf meer laten zien

Ik ontdekte dat ik niet altijd durf te delen wat ik vind en hoe ik tegen bepaalde dingen aankijk. Daarmee deed ik mezelf te kort als social media specialist, maar ook als mens. Regelmatig hoorde ik: stille wateren, diepe gronden. Dat vond ik jammer. Ik wil dat mensen me kennen zoals ik ben. Tijd om die wateren wat minder stil te maken. 

Maart 2017

Mei 2017

4 dagen in de natuur

Tijdens de Nature Quest ging ik vier dagen in het bos zitten. Offline, zonder tent (enkel een zijl), papier, eten en alles wat maar afleiding kan bieden. Ik ontdekte de kracht van stilte, rust en nietsdoen. 

>> “Wat er van mij overblijft als ik niets meer heb”

Mei 2017

November 2017

Ontwikkeling eigen Weekplanner

Mijn eerste eigen product ontwikkelt om te delen met andere ondernemers wat voor mij goed werkt om focus te houden, stappen te zetten en tussendoor ook stil te staan en te genieten. Daarna zijn er nog verschillende producten ontstaan.

>> Bekijk het in de webshop

November 2017

Januari 2018

Start coaching 365 dagen succesvol

In het samenwerken met ondernemers merkte ik op dat veel mensen remmende stemmetjes hebben. Vaak gaat het over het thema’s online zichtbaar worden,  geld vragen en wie zit er op mij te wachten. Ik besloot me te ontwikkelen als coach. 

Januari 2018

Mei 2018

Van hard werken naar hart werken

Er is veel aan het aan het veranderen. Waar ik eerder volle focus op mijn doel had, om er vervolgens als een razend trekpaard op af te stomen…ben ik nu veel meer vanuit ontspannen aan het ondernemen. 

>> Van hard werken naar hart werken
>> Ondernemen als een trekpaard

Mei 2018

Augustus 2018

Ongezellige vakantie

Samen met Jeroen lekker op vakantie. Nou ja, lekker?! We hadden beide een week nodig om gezellig te worden. Daarom besloot Jeroen ontslag te nemen bij zijn toenmalige werkgever. Ik besloot: “vanaf nu is het altijd vakantie”, keek wat er moest veranderen in mijn bedrijf en zo ontstonden de Mastermind-weken en het Flow-jaartraject. 

Augustus 2018

November 2018

Maanenergie

De maan is altijd al iets wat ik iets bijzonders vindt. In deze periode ontdek ik dat ik tijdens de volle maan slecht slaap. Bijzonder dat dit zoveel met je doet. Ik begin er over te lezen, leer over de verschillende maanfases en mijn liefde voor de maan is ontstaan.

November 2018

Januari 2019

Flow-jaartraject geboren

Hoewel ik het heerlijk vind om powersessies te geven en mensen in de aan-stand te zetten, vind ik het ook belangrijk dat mensen ervoor blijven gaan. Ik hou van duurzaam resultaat. Met het Flow-jaar kan ik alles geven wat ik in mij heb én zo andere ondernemers laten ervaren hoe zij kunnen ondernemen vanuit flow.

>> Van maar wat doen naar strategie en focus
>> Ik wil op een ontspannen manier mijn bedrijf runnen
>> Mijn bedrijf opzetten onder mijn eigen voorwaarden

Januari 2019

Februari 2019

Mastermind in Spanje

Op z’n Dees direct in de actiemodus gegaan en voor ik het wist zat ik met een groepje ondernemers in Spanje. Zo gaaf om dit avontuur met deze leukerds aan te gaan en ze te laten ervaren hoe fijn het is om letterlijk vanaf een afstandje naar je bedrijf te kijken én vanuit flow aan je bedrijf te werken.

>> 5 volle dagen aan je bedrijf werken
>> Ondernemen en de kracht van samenwerken
>> Succesvol ondernemen en blijven investeren in groei

Februari 2019

Maart 2019

Start Fertiliteitstraject

Nadat ik eind 2017 een miskraam heb gehad, lukte het maar niet om zwanger te worden. Het duurde nu wel heel lang dus besloten we naar het ziekenhuis te gaan. Daar ontdekte ik o.a. dat ik een trage schildklier heb. Waar komt die nu opeens vandaan? 

>> Lees hier “Een babyproof bedrijf zonder baby” 

Maart 2019

April 2019

Behoefte om te ZIJN

Al een paar jaar vind ik mezelf te mannelijk en worstel ik daar mee. Ik ben veel te streng voor mezelf, zit veel in mijn hoofd en schiet door in de doe-modus. Op verschillende manieren stappen gezet en zo o.a. ook tot het Vrouw&vuur gekomen wat ik privé organiseer.

>> Vrouwenvuur: ondernemen vanuit balans

April 2019

Mei 2019

Getrouwd met Jeroen

Met onze prille relatie en daarbij een rechtszaak met EMDR therapie was het voor Jeroen tijd om voor zichzelf te kiezen. Ik liet hem los vanuit liefde maar voelde diep van binnen dat we bij elkaar hoorden. Na een paar maanden vonden we elkaar weer en inmiddels zijn we gelukkig getrouwd.

Mei 2019

Juni 2019

Start Samenwerkdag.nl

Met enige regelmaat ga ik een dagje ‘uit’ werken in een leuk koffietentje. Als het even kan gezellig met mijn zus. Ik merkte dat veel andere ondernemers daar ook blij van werden, dus besloot ik te starten met het organiseren van Samenwerkdagen. 

>> Kijk op www.samenwerkdag.nl 

Juni 2019

Februari 2020

Eigen leven gaat voor nieuw leven

Na een skivakantie waarbij ik het grootste deel op bed had gelegen, besloot ik dat het zo niet langer kon. De medicatie van het fertiliteitstraject maakte mij kapot.  Ik besloot dat ik geen nieuw leven wilde geven ten koste van het plezier in mijn eigen leven. Daarnaast heb ik ook een diep vertrouwen dat het op de natuurlijke weg gaat lukken. 

>> B6 vergiftiging, schildkliertoestanden en zwanger worden
>> Het is mooi geweest, ik stop ermee.

Februari 2020

Maart 2020

In Spanje met lockdown

Inmiddels de derde Mastermind-week, maar dit keer liep het anders. Dikke villa geboekt, niet meer kunnen annuleren én dus toch maar gaan. Amper tweedagen in Spanje valt de eerste lock-down en kunnen we niets. Ik voel mee met de ondernemers die per direct geen inkomen hebben en zoek uit wat ik voor ze kan betekenen.

>> Lees het krantenartikel 
>> Impact maken en online diensten ontwikkelen

Maart 2020

April 2020

Ik ben hooggevoelig

Per toeval ben ik er achter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Dat verklaart waarom ik snel overprikkelt raak, niet veel met grote groepen heb en waarom ik zoveel (aan)voel. Nu ik dit weet kan ik mezelf nog beter leren kennen en kijken hoe ik mezelf hier in kan supporten. 

April 2020

Juli 2020

Burn-out proof bedrijf?

In de afgelopen jaren heb ik mijn bedrijf helemaal omgeturnd naar een babyproof bedrijf, helaas zonder baby. Ik weet niet wat er aan de hand is, waarom ben ik zo intens moe? Her en der hoor ik burn-out, maar dat is het voor mijn gevoel niet. Ik zet met zoektocht door en kom zo steeds een stapje verder.

>> Van babyproof bedrijf naar burn-outproof bedrijf?

Juli 2020

September 2020

Mediteren voor bezige bijen

Via via is Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, op mijn pad gekomen. Wat een heerlijke uitvinding blijkt dat! Ik hoef alleen maar stil te liggen en te luisteren naar een stem. Zo heeft mijn hoofd wat te doen en kan ik diep ontspannen en vooral opladen. Ik besluit dat ik dit wil doorgeven en een cursus tot Yoga Nidra docent. 

>> Yoga Nidra voor ondernemers
>> Yoga Nidra: ontspannen ondernemen

September 2020

Oktober 2020

Eerste live event

Toen ik in juni voor de derde keer bij een ondernemersevenement was, kwam ik tot het inzicht dat ik zelf mijn podium te pakken heb. Het thema was helder: Dromen, durven, DOEN! Een inspiratie-event om ondernemers (in spé) aan te moedigen om hun ondernemersdromen na te jagen. 

Oktober 2020

Januari 2021

Sjamanendrum gemaakt

Tijdens een van de Yoga Nidra opleidingsweekenden maakte ik kennis met de Sjamanendrum. Wauw, onder de indruk. Tijdens de sessie voelde ik het los komen bij verschillende chakra’s. Ik dacht: deze ervaring wil ik anderen ook geven. Ik deelde via mijn socials mijn wens en kwam zo via via bij Nuttah en bouwde met haar begeleiding mijn eigen drum Nataka.

Januari 2021

September 2021

Ziekte van Lyme

Na jaren zoeken eindelijk het antwoord op de vraag waar mijn klachten en vooral de enorme moeheid vandaan komen. De ziekte van Lyme. Eindelijk weet ik wat er aan de hand is en kan ik hopelijk op gaan krabbelen om weer de oude Dees te worden. 

>> Knettermoe: Lyme het missende puzzelstukje?

September 2021

Oktober 2021

Holistisch Transformatie Therapeut

Coaching blijkt in sommige gevallen niet voldoende om ondernemers tot die doorbraak te laten komen. Dit in combinatie met mijn behoefte om mezelf verder te ontwikkelen, besloot ik om de opleiding tot Holistisch Transformatie Therapeut te starten. 

>> Lees mijn blog over de start

Oktober 2021

December 2021

Lagere versnelling

Vanaf mijn pubertijd vulde ik elk moment van de dag. Ik was een bezige bij, heb veel energie, het is me voorgeleefd én het kwam me ook goed uit dat ik zo minder stil hoefde te staan bij mijn gevoel. Inmiddels, mede dankzij de Lyme, leef ik veel meer vanuit rust en ben ik comfortabel met in het ‘nu’ zijn en nietsdoen. 

>> Lees “Ik sta in een lagere versnelling”

December 2021

April 2022

Ondernemen vanuit een tent

Ik heb al langer plannen om voor ondernemers heerlijke Ontprikkelweekenden, vuuravonden en dat soort vertragende activiteiten te organiseren. De vraag was: waar? Het antwoord kwam op mijn pad in de vorm van een tent. Wat een feestje om hier te ZIJN en samen te komen. Trouwens ook een fijne plek om me-time te pakken in een periode waarin Jeroen en ik even genoeg aan onszelf hebben. 

April 2022

Juli 2022

Business Reading & Trance Healing

Na een week alleen achter in de tuin in een tent te leven, kwam ik tot het inzicht hoe ik mijn aanbod samen kon laten smelten. Van binnen, naar buiten! Dat lees je hier ook op de website terug. Zo kreeg ik ook in één keer helder hoe ik de vertaling naar nieuwe diensten kon maken.

Juli 2022

November 2022

Rondreisdoor Spanje

Na een paar jaar uitdagingen op ongeveer alle vlakken van ons leven hadden we er even genoeg van. We besloten er een maand tussenuit te gaan. Lekker naar Spanje, met auto Fokke zodat onze hondenvriend Nacho ook mee kon. Het voelde als een soort reset, fijn opladen. Maar de uitdagingen van de vermoeidheid van mij en de overspannenheid van Jeroen reisden natuurlijk gewoon mee. Al met al heeft het ons goed gedaan en wie weet gaan we dit nog eens zo doen. 

November 2022

Januari 2023

Jubileum: 10 jaar iDees online

Wat is de tijd, cliché, gevlogen! Ik ben al 10 jaar aan het ondernemen. Een droom die ik als 14 jarig meisje had, is uitgekomen. Ik hou van het ondernemerschap en de vrijheid die het je geeft. Deze mijlpaal heb ik fijn met mijn lieverd, leukerd en knappert Jeroen gevierd. Samen lekker uiteten geweest bij het Achterwerk én iets te uitgebreid geproost.

10 jaar iDees online

Januari 2023

Maart 2023

Even voorstellen: Anne Soraya

In een meditatie tijdens mijn opleiding kreeg ik opeens een deel van mijn zielennaam door: Anne-Soraya. Er gebeurde van alles: verzon ik dit nou? Wat een naam! En Anne….zo heet x ook al! Ik liet het rusten tot de naam weer even helder voorbij kwam. Dus het is duidelijk. Aangenaam kennis te maken. Ik ben Anne-Soraya. En pssstt. Inmiddels ‘klopt’ de naam toch echt en vind ik het een prachtige naam. 

Maart 2023

Juli 2023

Diploma Holistisch Transformatietherapeut

Jaaa, na twee jaar mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Zowel bij Krachtcirkel Schoonoord als bij de beroepsvereniging SNU. Mijn grootste inzicht van deze reis? Dat is dat ik toch wel altijd mijn ‘inner voice’ mag vertrouwen.

Juli 2023

Juli 2023

Van iDees online naar Ondernemersvuur

Vanaf 21 juli heet mijn bedrijf officieel: Ondernemersvuur. De nieuwe huisstijl is klaar, de nieuwe website is online én spiksplinternieuw aanbod. Alles komt samen.  Het klopt.  Vanaf nu kun je bij mij terecht voor een Holistische sessie of een Holistisch Transformatietraject.

Ondernemersvuur 

Juli 2023

Ga je live mee op reis?

Lijkt het je leuk om te weten wat mij op dit moment allemaal bezig houdt? Ik ben actief op Instagram, Facebook en LinkedIn. Daarnaast schrijf ik ook met enige regelmaat blogs.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights