Ik ben een week alleen weg

ik ben een week alleen weg

Alleen een week weg? Eerder had ik er niet aan moeten denken. Tot op dat moment dat het me soort van overkwam. Ik ontdekte iets waar ik me zo goed bij voelde dat het voor herhaling vatbaar was. Nu doe ik het elk kwartaal. Een week alleen weg. Goed voor mij. Goed voor mijn bedrijf. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Relatie over

In de zomer van 2015 gaf mijn vriend (Jeroen ;-), ja er was even een break) aan dat hij niet verder wilde met onze relatie. Hij had tijd nodig voor zichzelf en het hebben van een relatie paste daar niet bij. We hadden voor de zomer een huisje geboekt om een weekje weg te gaan. Dacht natuurlijk direct sh*t, en nu dan? Vastberaden besloot ik om gewoon weg te gaan. Ik kan zelf ook vakantie vieren. Alleen.

Me-time

Het was fijn om even in een andere omgeving te zijn zonder afleiding van wasjes draaien, schoonmaken en andere sociale verplichtingen. Één en al me-time. Lekker veel. Ik had veel behoefte aan rust aan mijn hoofd en was moe. Heb veel gehuild en me afgevraagd waarom het over was; want we pasten zo goed bij elkaar. Vroeg me af of het ooit nog goed zou komen.

Inzichten

Vervolgens ging ik in de analyse-stand. Wat ging er eigenlijk allemaal niet goed en wat was mijn aandeel daarin? Wat had ik anders kunnen doen? De inzichten plopten op. Heel diep van binnen had ik het gevoel dat het wel goed ging komen, maar als ik dat in mijn achterhoofd ging houden…dan kon ik hem niet loslaten en niet verder gaan.

Acceptatie

Na een paar dagen ontstond er een soort acceptatiegevoel. Als dit was wat hij nodig had, was het helemaal goed. Hij moest doen wat voor hem goed voelde. Als dat niet in een relatie met mij zou zijn, dan was het ook oké. Ik liet hem gaan en voelde me vrij. Ik voelde zo’n berusting. Dat voelde fijn. Ik kon vanuit liefde naar de situatie kijken. Een bijzonder mooie ervaring.

Vrijheid

Met die vrijheid ontstond er allemaal moois. Ik ging dingen doen die ik eerder nooit deed. Ik ging lekker een terrasje pakken in mijn eentje en dat voelde gewoon ook echt goed. Ik ging alleen rondes racefietsen, zelfs afstanden van 110 km wat ik nooit gedaan had. Ik genoot van het alleen zijn. Ik was best goed gezelschap. Ik voelde een hele fijne rust over mij.

Alleen zijn

Al met al is deze week zo belangrijk voor mij geweest. Het heeft me zo’n fijn gevoel gegeven. Het heeft me geleerd dat het belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Dat ieder zijn eigen pad loopt en je dat te respecteren hebt. Dat ik me niet eenzaam hoeft te voelen als ik alleen ben. Dat ik goed gezelschap ben voor mezelf. Ik kan me prima vermaken en genieten met mezelf.

Flow

Sinds deze zomer in 2015 prik ik elk kwartaal een week alleen weg. Elke keer merk ik weer dat ik fases doorloop. Eerst een bepaalde onrust omdat het voelt alsof ik iets moet, op zoek naar afleiding en prikkels. Door de dagen heen ga ik steeds meer voelen wat ik wil en nodig heb, luister erna en dan kom ik in een soort flow. Ik laat de kaders los; van de dagen, hoe laat ik zou ‘moeten’ eten en wanneer ik zou ‘horen’ te werken.

Ondernemen

Elke keer neem ik mijn freubelspullen mee, zoals mijn dagboek, schrijfboekjes, kaartjes en andere frutsels. Ook neem ik mijn laptop en werkspullen mee. Kan ik lekker aan de slag als ik zin heb. Ik kan dan zo’n oerknal maken. Voelt heerlijk. En omdat ik geen sociale verplichtingen en andere huishoudelijke werkzaamheden heb, zitten er op eens zoveel uren in de dag. Ik kan vanuit mijn eigen flow creëren. Of dat nu om 7 uur ‘s ochtends is of om 1 uur ‘s nachts. Niemand doet me wat. Zo fijn.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven