Help! Mijn netwerk is aan het vervellen

Help! Mijn netwerk is aan het vervellen. En volgens mij ben ik niet de enige die dit ervaart. Want ook verschillende klanten, en andere mensen die ik hierover spreek, ervaren het. Herken je dit ook? Of ben je nieuwsgierig naar hoe ik dit bedoel? In mijn blog lees je er meer over. 
 

Het klopt niet meer

“Het lijkt wel alsof we uit elkaar gegroeid zijn”
“Ik kan niet alles delen met de mensen om me heen”
“Er blijft weinig over als het zo doorgaat…”
 
Sinds dat de corona uitbrak is er voor veel mensen een innerlijk proces gestart of versneld. De ene is het aangegaan en heeft een behoorlijke transformatie gemaakt. De ander is meer van de kop in het zand steken of zit er meer tussen in.
 
Alles is goed.

Het klopt niet meer

Wat ik om me heen zie, en wat ik zelf ervaar, is dat mensen (nog) beter weten wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Het is alsof er een laagje van je af is. Hierdoor is er meer helderheid ontstaan en vanuit die nieuwe frisse blik kun je opeens opmerken dat bepaalde vriendschappen of zakelijke relaties niet meer kloppen.
 
Voor mij zijn dit b.v. signalen waaraan ik het herken:
– je komt niet tot een afspraak of ze gaan om wat voor reden niet door;
– je gaat ergens heen omdat je vind dat het ‘moet’, maar van wie eigenlijk?;
– je merkt dat het schuurt omdat je anders met je relaties omgaat;
– je kunt niet vrij spreken over dat wat je bezig houdt;
– er mist diepgang in de gesprekken en een open-minded blik;
– na een afspraak leeggezogen zijn in plaats van opgeladen.

Vergroot bewustzijn

Doordat je aan de slag bent gegaan met je belemmerende overtuigingen, blokkades, trauma’s en/of conditioneringen, ben je veranderd en kom je tot het inzicht dat je eigenlijk helemaal niet zoveel energie krijgt van die mensen waar je mee omgaat.
 
Je past niet meer bij elkaar
Staat anders in het leven
Het matcht gewoon niet meer
Of heeft dat het überhaupt wel gedaan?
 
Doordat je bewustzijn vergroot is ga je dingen zien die je eerder niet zag. Of je zag het wel maar liet het lekker z’n gangentje gaan. Tot je daarin de grens van je loyaliteit hebt ervaren en voelt dat je voor jezelf te kiezen hebt. Ook wel zo eerlijk naar die ander toch?

Je netwerk is aan het vervellen

Stap voor stap zul je merken dat je netwerk aan het vervellen is. Er vallen mensen weg. Sommige verwateren op een natuurlijke manier. In andere gevallen heb je het gesprek aan te gaan. Dat kan soms best lastig zijn: voor jezelf opkomen en de ander geen pijn willen doen. En wie blijven er eigenlijk nog wél over? :-S
 
Anderzijds voelt het ook goed om voor jezelf op te komen. Loyaal te zijn aan wie jij bent en wat jij nodig hebt. Een verdiepingsslag voor de relaties waarmee je het gesprek aangaat en samen een nieuwe weg vindt. Of juist ruimte creëert voor nieuwe contacten die bij deze versie van jezelf passen. <3
"Je kunt het leven zien als een treinreis. Op sommige perrons stappen mensen uit je trein en op ander stappen oude bekenden of nieuwe mensen in."

Groeien als persoon en ondernemer?

Herken je bovenstaande en merk je dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken? Wil je bijvoorbeeld meer helderheid krijgen over waarom bepaalde vriendschappen of relaties schuren. Dit kan veel inzicht geven in wat jij belangrijk vindt en ook een fijne basis zijn om het gesprek al dan niet aan te gaan. 

Misschien merk je dat bepaalde vriendschappen en/of relaties niet meer kloppen en vind je het echt heel lastig om daar naar te handelen? Of heeft een vriend(in) of relatie het net met je ‘uitgemaakt’ en heb je daar behoorlijk veel last van. Of merk je dat jezelf stappen te zetten hebt om zelf een spreekwoordelijk ‘laagje’ los te laten en meer tot je kern te komen. 

Een Holistische sessie of een Holistisch Transformatietraject kan een fijne manier zijn om hier meer aan de slag te gaan. Samen maken we helder waar je tegenaan loopt en kijken/doen we datgene wat nodig is om het weer meer te laten stromen. <3

 

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights