Jong en ondernemend, Désirée helpt bedrijven op weg in social media

Wegwijs maken in social media

Désirée Boerema (27) uit Haren is begin dit jaar gestart met haar eigen bedrijf. “Ik heb er geen spijt van”, zegt ze. “Het gaat goed, ik heb al veel werk.” Désirée is gespecialiseerd in social media en helpt bedrijven hun weg te vinden. “Toen ik veertien was wist ik wel dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen, maar het heeft nog lang geduurd voordat ik wist wát ik zou doen”, aldus Désirée. Na haar universitaire studie Communicatie- en Informatiewetenschappen werkte ze een concept uit.

De jonge Harense zette haar ambities, talenten, sterke en zwakke eigenschappen op een rij en vroeg zich tijdens beroepsoriëntaties af wat ze leuk werk vond. “Het viel me op dat veel bedrijven hun huisstijl niet doorgevoerd hebben in sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn”, zegt ze. “Naar mijn idee liggen er op gebied van inrichting, vormgeving en inhoud bij veel bedrijven nog kansen. Dat laatste vraagt strategie, doelgroepanalyse, effectmeting. Het leek me heel leuk om met dat soort werk aan de slag te gaan.” Désirée ontwikkelde het idee voor haar eigen adviesbureau. Sinds begin 2013 is zij de aanjager en eigenaar van iDees Online.

Strategie

“Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het bestuderen van de belangrijke social media en inmiddels ken ik die door en door. Daardoor weet ik precies wat de mogelijkheden zijn. Ik help mijn klanten met het uitdenken van een strategie om deze media zakelijk in te zetten. Welk doel wil je met sociale media bereiken, is je doelgroep actief op sociale media, wat voor berichten zijn interessant voor je volgers? Hoe vaak post je, op welke tijd en wat voor berichten genereren de meeste interactie?”, zegt Désirée.

Wat zijn social media

Social media zijn internetplatforms waarop mensen zich zakelijk en privé begeven om informatie te delen. De olievlekwerking is enorm, doordat vrienden van vrienden van vrienden al snel betrokken worden bij de berichten. Zakelijk biedt het kansen om je bedrijf of product snel en goedkoop onder de aandacht te brengen van de vele honderden, duizenden, honderdduizenden lezers. Social media trekken de aandacht van doelgroepen, mits je er zorgvuldig mee werkt. Dat is nu de missie van Désirée Boerema. “Ik wil mijn klanten leren hoe ze zelf optimaal gebruik kunnen maken van de social media. Ik wil mijn kennis dus met hen delen. Dat kan in workshops en trainingen.”   Désirée Boerema, kind van de online-generatie, denkt dat zij haar bedrijf tot een succes kan maken, want ze hoort keer op keer ondernemers verzuchten dat ze graag iets met social media willen doen, maar niet weten waar te beginnen.

Voorlopig richt Désirée haar aandacht op de inzet van Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn.  Waarschijnlijk kent zij veel opties en instellingen van deze media waar de gemiddelde gebruiker nog geen weet van heeft. Er is dus nog een wereld te winnen voor bedrijven en particulieren die online willen. En dus ziet Désirée een mooie toekomst voor haar nieuwe bedrijf. Kijk voor meer informatie op: www.ideesonline.nl. Of volg iDees online via Facebook, Twitter en Pinterest, te vinden onder de naam ‘iDeesonline’.

Artikel uit Haren de Krant

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven