Werken met een krachtsteen

Het kan fijn zijn om te werken met een krachtsteen of een voorwerp waar jij blij van wordt of kracht uit kan halen. Dit voorwerk kan bijvoorbeeld een mooie veer zijn, een ruwe edelsteen of misschien wel iets heel anders. Het maakt niet uit wat het is, als het voor jou maar werkt.

Dit voorwerp staat voor jou symbool om je kracht bij te zetten. Om je er aan te herinneren dat je het allemaal niet perfect hoeft te doen. Dat jij jezelf die rust mag kunnen die je nodig hebt. Ook kan hij je herinneren aan je Sankalpa.

Zo vind ik het bijvoorbeeld fijn om een edelsteen bij me te dragen. Elke keer als ik die in mijn zak voel zitten, dan denk ik even aan mijn Sankalpa. Zo geef je dat zaadje, die je tijdens de sessie gepland hebt, als het ware wat water, waardoor het kan groeien.

Je kunt het voorwerp, als hij minder goed mee te nemen is, bijvoorbeeld ook ergens op een plek neerleggen waar je hem regelmatig ziet. Dit werkt weer hetzelfde. Elke keer als je het ziet denk je aan je Sankalpa en probeer je echt te voelen hoe het is als je Sankalpa werkelijkheid is.

Ook is het fijn om het voorwerp dicht bij je te hebben wanneer je een Yoga Nidra sessie doet. Zo kun je een edelsteen bijvoorbeeld in je linkhand houden, om je vrouwelijke energie (ook fijn als je een man bent) wat extra power te geven. Zo voedt je die zachte kant die je in je hebt, om lief voor jezelf te zijn.

De opdracht voor vandaag: zoek een mooi voorwerp uit die je hiervoor wil gebruiken. Bedenk of je jouw voorwerp bij je gaat dragen of ergens neer gaat leggen zodat je het kunt zien. Maak er eventueel een mooi altaartje van met andere mooie spulletjes of bijvoorbeeld een fijn kaarsje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven