5 tips voor je automatische e-mail beantwoorder

5 tips vooar automatische mail beantwoorder

Handige e-mailtip voor als je op vakantie gaat deze zomer of ergens op een ander moment door het jaar heen: stel een automatische beantwoorder in. Oké klinkt heel logisch en je doet het vast al, maar er zijn meer tips. In deze blog lees je ze alle 5.

1. Zeg niet dat je op vakantie bent

Stel hem in zonder te laten weten dat je écht weg bent. Toch voor de zekerheid i.v.m. inbrekers. Je weet het maar nooit. Je hoeft niet te zeggen dat je op vakantie bent, je kunt ook gewoon delen dat je tijdelijk afwezig bent.

2. Wees duidelijk

Het is fijn om helder te zijn naar wat je (potentiële) klant kan verwachten. Wanneer ben je weer bereikbaar? Wat moet hij of zij doen als er een noodgeval is? Kunnen ze je dan wel bereiken? En zo ja hoe? Of heb je iemand die jouw waarneemt? Deel de contactgegevens van die persoon dan even in de mail.

3.Pak het persoonlijk aan

Maak de tekst persoonlijk en gebruik vooral NIET de standaard tekst en titel. Zo suf is dat. Als ondernemer mag je lekker ondernemen zoals jij dat wil én het dus op je eigen manier doen. Extra leuk om zo op te vallen in de massa van automatische berichtjes deze zomer. Zo blijf je lekker top of mind bij je klant.

4. Pak je kans voor wat promo

– Het is leuk om nog wat extra’s toe te voegen aan je maitlje. Als je dan toch iets automatisch ingesteld hebt, kun je daar ook je voordeel mee doen. Verwijs b.v. naar je Facebook-groep als je klant vragen heeft die ook vanuit je groep beantwoord kunnen worden, deel dat er na de zomer een nieuw Flowjaar start of verwijs ze naar een leuke aanbieding.

5. Plak er een paar dagen bij op

Stel je automatische beantwoorder nog even een paar dagen langer in dan dat je eigenlijk weg bent. Dat geeft je lekker de ruimte om in alle rust op te starten. Als iemand dan wel al een berichtje terugkrijgt is het alleen maar fijn voor die persoon of klant.

Leuke: je kunt ook voor Whatsapp een automatische beantwoorder invullen. Kun jij natuurlijk ook doen als je Business Whatsapp hebt.

Benieuwd, heb je wat aan deze tips gehad? Mocht je er nog vragen over hebben mag je altijd even langskomen in de Facebook-community Samen werken aan je eigen bedrijf. In deze groep zitten meer dan 500 andere leukerds die net als jij ook lekker aan het ondernemen zijn. Je kunt je hier gratis aanmelden en al je vragen stellen over online, ondernemen en social media. Welkom. <3

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights