Dees, maak jij eigenlijk nog websites?

Website maken idees online

Met enige regelmaat krijg ik vragen over wie mijn website gemaakt heeft en of ik zelf nog websites maak. Daar had ik steeds een antwoord op, maar vanaf nu gaat die veranderen. In deze blog deel ik met je hoe ik de vragen die ik krijg, als projector (human design) als ingang om te onderzoeken wat ik nu wel en niet wil. 

“Hey Dees, mag ik vragen wie jouw website gemaakt?” Die vraag krijg ik met enige regelmaat. Waarop ik op mijn beurt weer antwoord met: “Vanwaar de vraag?”. Vervolgens wordt er uitleg gegeven dat ze hem mooi vinden en dat ze zelf eigenlijk ook iemand zoeken om een website te maken. Ik reageer: “Wat leuk om te horen <3. Ik heb hem zelf gemaakt. :-)”. Een reactie die dan volgt is: “Oh wat leuk zeg en wat fijn dat je dat zelf kan.” Ik weer: “Nou, inderdaad, dat vind ik zelf ook. Online is echt mijn passie. Ik doe dit al sinds ik 14 ben. In de eerste jaren van het ondernemerschap deed ik dit ook voor andere ondernemers. Websites bouwen, beheren, social media.”

Maak je nog steeds websites

Dan duurt het een paar seconden en dan krijg ik de vraag: “Doe je dat nog steeds?” Dan vertel ik dat ik 2017 met dit uitvoerende werk gestopt ben en dat ik alleen nog voor mezelf doe omdat ik er zo blij van wordt en het belangrijk vind om bij te blijven op dit vlak. Dat ik het nog heel af en toe gedaan heb omdat ik bestaande klanten b.v. een Flow-jaar zag worstelen omdat hun webbouwer opeens gestaakt was. Of ik zag ze er mee struggelen omdat ze niet goed weten wat ze willen, terwijl ik inmiddels zo ‘in’ hun bedrijf zat en ik de vertaling zo voor ze kan maken. Maar goed, in principe doe ik het niet meer.  “Ah jammer” krijg ik dan weer terug.

Projector die uitgenodigd wordt

Nu is dit al een paar keer zo voorgekomen. Als projector (voor wie met human design bekend is) zie ik dit vaak als een signaal. Dus ik ben gaan onderzoeken.
  1.  Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen, maar waarom zeg ik dan nee?
  2. Nu het niet meer dagelijkse kost is, mis ik het soms zelfs om lekker met zoiets tastbaars bezig te zijn.
  3. Ik hou er echt van om met een ondernemer naar de kern te gaan en vanuit daar die vertaling te maken naar een website om zo van binnen naar buiten te treden op een manier die bij je past. Dat is ook waar mijn kracht ligt.

Maar waarom heb ik besloten het niet meer te doen?

Waar ik geen zin in heb is dat ik moet trekken om überhaupt input te krijgen, steeds weer achter teksten en beeldmateriaal aan moet…

… en dat ik eigenlijk niet alleen een website bouw, maar vanaf scretch kijk naar de ondernemer, het bedrijf, aanbod, missie, visie en de hele rambam. Want dat hebben veel mensen niet helder of de woorden niet voor…

…en dan heb ik het nog niet gehad over de 600 rondes die mensen verwachten dat ze van een punt weer een komma kunnen maken of weer andersom. Eigenlijk vooral omdat mensen het spannend vinden om live te gaan.

Website 3 maanden

Met mijn nieuwe aanbod van de Holistische sessies en Holistisch Transformatietraject is er een idee op mijn pad gekomen. Want wat als ik zeg dat ik WEL je website kan bouwen. Maar dat we het gewoon samen gaan doen in de vorm van een traject van 3 maanden? Eigenlijk ideaal en waardevol voor jou en mij.

Want met de live-sessies hebben we uitgebreid de tijd om naar jouw onderneming te kijken en wat je uit wil dragen. Te kijken welke vormgeving erbij past en hoe de website er globaal uit gaat zien. Zo naast elkaar zittend kunnen we direct de eerste knopen doorhakken. Eventueel ga jij direct achter jouw pc aan de slag en ik achter de mijne. Zo kun je direct de vragen stellen die op je pad komen.

Vervolgens ga ik, achter de schermen aan de slag, zodat ik je bij de eerste coachcall kan laten zien wat er al staat, kan delen wat ik nog nodig heb en/of aanvullende vragen kan stellen én jij kunt eventuele aanvullende ideeën en wensen met me delen.

Ondertussen ga jij aan de slag met de opdrachten die ik je meegeef, zodat je lekker concreet hebt wat je kunt doen. Verzamelen van b.v. informatie, beeldmateriaal, logo-bestanden. Loop je vast, dan kun je me altijd appen. Ideaal. Waar nodig help ik je. Ik schrijf zo een mailtje voor je die je bv naar je klanten kunt sturen voor reviews, leg uit aan je logo-ontwerper welke bestanden ik nodig heb en dat soort zaken waar jij geen kaas van hebt gegeten.

Bij een andere live sessie kunnen we aan de slag met de teksten. Door met je te praten beginnen mijn vingers op het toetsenbord de teksten te schrijven. In jouw woorden. Ik geef woorden aan hoe jij het ziet en voelt. Zo werkt het bij mij. We kijken naar welke foto waar mooi geplaatst kan worden en dat soort dingen. Je kunt zelf praktisch meedoen zodat je het direct leert. Ook maak ik met plezier even wat korte video’s met uitleg zodat je je website daarna zelf kunt bijhouden.

En zo door….tot je na 3 maanden een unieke website hebt die jouw verhaal verteld met een uitstraling die daar bij past.

Website 3 maanden

Hoe meer je zelf al helder hebt, en hoe meer je zelf kunt en wil doen, des te meer tijd blijft er over voor fijne extra’s. Zoals het maken van een weggever, het instellen van een webshop of het neerzetten van een e-mailsysteem. Zomaar wat voorbeelden. Ik zeg altijd maar: “gebruik mij zo efficiënt mogelijk”. Wat je zelf kan, kun je zelf. 

Heb je uitgebreide plannen en wil je bijvoorbeeld een online academie of webshop, dan kan het zijn dat een 6 maanden traject meer geschikt voor jou. Afhankelijk van wat je zelf wil doen. Heb je wel wat feeling met techniek en wil je graag zo veel mogelijk zelf doen, dan kan ik de basis neerzetten zodat je het zelf kunt vullen. Neem gerust vrijblijvend contact op om te delen wat je wensen zijn dan kan ik je vertellen wat het meest aansluit. 

Mezelf zichtbaar maken is wel ff een drempel

Is (online) zichtbaarheid voor jou echt wel een thema waar je in verschillende opzichten tegen aanloopt? En voel je dat het ontwikkelen van je website een mooie manier is om het ‘aan te gaan’ en meer helderheid te krijgen over wie je bent en wat je doet. Om een laag je dieper te gaan, blokkades uit de weg te ruimen, af te rekenen met belemmerende overtuigingen? Dan kan het ook fijn zijn om voor een Holistisch Transformatietraject van 6 of 12 maanden te gaan. 

"Het leuke aan het ontwikkelen van een website is dat het je niet alleen een website als eindproduct levert, maar dat het ook een praktische manier is om je aanbod concreet te maken. Én als extra fijne bijkomstigheid geeft je ook een bult input om content uit te halen voor je social media."
Desiree Wassing Boerema
Désirée Wassing-Boerema
Ondernemersvuur

Je hebt de basis van je bedrijf nog niet helder

Misschien wil je graag een website én wil je graag meer helderheid over je aanbod, doelgroep en de andere basiselementen in je bedrijf? Dan kan een 6 maandentraject ook heel fijn voor je zijn. Je hebt dan enerzijds de tijd om met de basis van je bedrijf aan de slag te gaan en beren van de weg te sturen, knuffelen of knuppelen. Anderzijds is er ook tijd om het concreet neer te zetten door het ontwikkelen van een website. Een mooi eindproduct van zo’n traject. <3

Kennismaken en de mogelijkheden verkennen

Voel je wel een JA om met mij samen te werken maar wil je eerst eens kennismaken en delen waar je tegen aan loopt en behoefte aan hebt? Of wil je samen kijken welk traject het beste aansluit? Je mag me altijd even een berichtje sturen en dan plannen we een belafspraak of een moment om samen door het Onnense bos te wandelen. Of leer mij kennen op een van de Samenwerkdagen of bij een van de andere activiteiten die in Agenda staan.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights