Hoeveel uur steek jij in je bedrijf Desiree?

“Hoeveel uur besteedt jij aan je bedrijf Desiree?” Een mooie vraag die ik kreeg van iemand die overweegt om te gaan ondernemen. Zo 1, 2, 3 voor mij niet zo gemakkelijk te beantwoorden. In deze blog deel ik er meer over.

Is het ondernemerschap wat voor mij?

De dame die me deze vraag stelde heeft zelf een functie waar ze best blij van wordt, maar wil eigenlijk een laagje dieper gaan met de cliënten waarmee ze werkt. Én vooral ook werken met mensen die zelf een inner drive hebben om de verandering in gang te zetten. Iets met trekken aan dode paarden wat niet perse energie geeft. Nou goed. Ze stelde me de vraag en ik moest er eigenlijk van giebelen. Ik zou het namelijk niet weten. Niet omdat het zoveel is, maar juist best weinig.

Dit is wat ik allemaal doe

Ik werk eigenlijk vooral wanneer ik er zin in heb. Max een paar Holistische Transformatietrajecten tegelijkertijd en enkele Holistische sessies zo door de maand heen. Tussendoor schrijf ik social media posts, organiseer ik inspirerende workshops, werk ik mijn website bij en dat soort dingen. Dat is voor mij pure fun. Ik word er blij van. Het komt er ‘gewoon’ uit. Zodra ik ga zitten gaat het stromen. Maar ook dit vult mijn week niet eigenlijk.

Basis voor mijn manier van ondernemen

Want wat de basis is voor mijn manier van ondernemen is vooral doen waar ik blij van word en waar ik goed op ga. Wandelen met de hond. In de moestuin bezig. Gezonde maaltijden maken. Naar de sauna gaan. Creatief bezig met mijn bullet-journal. Koffie’tjes drinken met leuke mensen. Oppassen op mijn nichtje en neefje. Essentieel als je het mij vraagt. Want als het goed met mij gaat en ik doe waar ik blij van wordt met mensen die ik graag om me heen heb, dan ben ik op mijn best en stroomt het ook in mijn bedrijf. Dat is echt wat ik de afgelopen jaren steeds weer heb ervaren. Het klinkt heel makkelijk, maar het is voor mij echt een proces van Overgave en Vertrouwen.

Hoeveel uur ik werk?

Dus tja, als je mij vraagt hoeveel uur ik werk? Best ingewikkeld om die te beantwoorden. Voor mij is het doen waar ik blij van word en goed op ga, de essentie om mijn werk te kunnen doen. Dus soort van part of de job.

Dit deelde ik zo wandelend met de dame die me de vraag stelde. Ze wilde wat meer beeld krijgen bij het ondernemerschap. Toen ik dit deelde merkte ik bij haar de opluchting. Oh je hoeft dus niet perse non-stop te werken, wat je veelal wel ziet bij ondernemers. Nee. Zeker niet. Dat is het mooie. Je bepaalt het helemaal zelf. En hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe meer het zal stromen.

Benieuwd, hoe kijk jij hier tegenaan?

Desiree Wassing Boerema

Over Désirée Wassing-Boerema

Désirée Wassing-Boerema heeft een academie, krachtcirkel en praktijk onder de naam het Ondernemersvuur. Ze noemt zichzelf een werkcreator en vuuraansteker en houdt zich bezig met holistisch en cyclisch ondernemen. Ze inspireert en begeleidt ondernemers om een bedrijf rondom hun leven te bouwen en de weerstand die je daarin tegenkomt in verschillende lagen te transformeren.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights