Geslaagd! Ik ben Holistisch Transformatie Therapeut

Holistisch Transformatie therapeut

Twee jaar geleden nam ik het besluit om mij aan te melden voor de opleiding tot Holistisch Transformatie Therapeut. Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling en heel nieuwsgierig naar spiritualiteit. Ik voelde van alles aan, maar had er vaak geen woorden voor. De opleiding leek mij een mooie manier om enerzijds mezelf te ontwikkelen en anderzijds om ook een doorvertaling te maken naar mijn aanbod.

De kans is groot dat je eigenlijk geen benul hebt wat een Holistisch Transformatie Therapeut nou eigenlijk doet. Want ja, heel eerlijk: ik had ook geen benul! 😉 Zelfs niet toen ik me aanmeldde. Het voelde gewoon goed en dacht dit ga ik doen. Tijdens de opleiding kwam ik er pas achter dat het echt zo ontzettend goed bij mij paste. Want ik hou enorm van verandering en groei. Dat is ook eigenlijk wel de essentie ervan: je leert transformeren vanuit de kern. Hieronder zal ik je er nog wat meer over vertellen.

Holistisch Transformatie Therapeut

Een holistisch transformatie therapeut is iemand die je kan helpen op verschillende gebieden van je leven. Als holistisch transformatie therapeut benader je problemen op een holistische manier, wat betekent dat je kijkt naar de persoon als geheel, inclusief hun fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. De holistische benadering is gebaseerd op het begrip dat de verschillende aspecten van een persoon met elkaar verbonden zijn en invloed op elkaar hebben. We geloven dat de fysieke, emotionele, mentale en spirituele dimensies van een persoon samenwerken en elkaar beïnvloeden in het streven naar welzijn en balans.

Nut van een holistische benadering

Hier zijn een paar redenen waarom een holistisch perspectief belangrijk is:

  1. Onderlinge verbondenheid: dit gaat over erkennen dat de verschillende aspecten van ons leven niet los van elkaar bestaan, maar met elkaar verweven zijn. Bijvoorbeeld, wanneer we gestrest zijn, heeft dit niet alleen invloed op ons mentale welzijn, maar kan het ook lichamelijke symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn of maagklachten. Door het begrijpen van deze onderlinge verbondenheid, kan er effectiever gewerkt worden aan het oplossen van problemen en het bevorderen van welzijn.
  2. Compleet begrip: door de persoon als geheel te bekijken, kan je als een holistisch therapeut een vollediger begrip krijgen van iemands situatie. Het helpt bij het identificeren van de diepere oorzaken van problemen, in plaats van alleen de oppervlakkige symptomen aan te pakken. Door te kijken naar fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten, kan je als therapeut een breder scala aan interventies toepassen en oplossingen bieden die op meerdere niveaus werken.
  3. Balans en welzijn: het nastreven van balans tussen de verschillende aspecten van ons leven is essentieel voor ons algehele welzijn. Als holistisch therapeut help je cliënten te begrijpen hoe de verstoring op één gebied van invloed kan zijn op andere gebieden, en moedigt hen aan om op alle niveaus te werken aan herstel en groei. Door te zorgen voor een evenwichtige integratie van fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten, kun je een hogere kwaliteit van leven ervaren en beter functioneren in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Open stellen

Om het werk van een holistisch transformatie therapeut goed te begrijpen, is het belangrijk om open te staan voor een holistische benadering van persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit betekent dat je bereid moet zijn om naar verschillende aspecten van jezelf en je leven te kijken, en om te erkennen dat er een wisselwerking is tussen verschillende gebieden. Belangrijk is dat je een goede klik hebt met de therapeut en je comfortabel voelt om open en eerlijk te praten over je uitdagingen. Vertrouwen en een goede samenwerking zijn essentieel voor het succes van het therapeutische proces. Door je open te stellen en het echt aan te gaan, kun je obstakels overwinnen en je volledige potentieel bereiken. Het kan daarom ook fijn zijn om, bijvoorbeeld bij het aangaan van een traject, eens contact te leggen met twee verschillende therapeuten zodat je kunt voelen waar jij je het prettigste bij voelt.

Werkvormen

Als therapeut werk je samen met cliënten om een dieper begrip te krijgen van zichzelf, hun doelen en hun obstakels. Er kunnen verschillende technieken en tools gebruikt worden, zoals coaching, systemisch werk, (trance-) healing, ademwerk, mindfulness en andere therapieën, afhankelijk van de achtergrond van de therapeut en de behoefte van de cliënt. Mijn eigen ervaring is ook dat die verschillende technieken en tools door elkaar heen lopen. Zo komt het regelmatig voor dat bij ademwerk en systemisch werk bijvoorbeeld ook trance healing ingezet wordt. Wat ik concreet tijdens een sessie doe hangt o.a. af van waar een cliënt zich prettig bij voelt én wat bij het vraagstuk past. In de basis zijn het allemaal ingangen om tot die diepere laag komen. Het is vooral belangrijk dat iemand zich op z’n gemak voelt zodat het gemakkelijker wordt om je echt open te stellen voor dat wat gaat komen.

Voor groei en ontwikkeling

Een holistisch transformatie therapeut helpt je bij het identificeren en aanpakken van verschillende problemen. Dit kunnen persoonlijke uitdagingen zijn, zoals stress, angst, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen of emotionele blokkades. Je kunt ook werken aan professionele problemen, zoals het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, het verbeteren van communicatie, het omgaan met conflicten of het vinden van balans tussen werk en privéleven. Bij mij ligt de focus of eigenlijk de soort van ‘ingang’ op het ondernemerschap. Het ondernemerschap is nou eenmaal een mooie manier om tegen je ontwikkelpunten aan te lopen ;-). Zo zijn thema’s als (voldoende) geld vragen voor je aanbod, jezelf en je bedrijf online zichtbaar maken en bijvoorbeeld het uitblijven van een klantenstroom, veel voorkomende thema’s. Lees je dit, ben je geen ondernemer maar voel je wel een ‘ja, met jou lijkt het me fijn om aan de slag te gaan’ dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Ervaring opleiding

Genoeg theorie en uitleg. Leuk om terug te kijken naar afgelopen twee jaar, hoe ik als nuchtere Groningse deze toch wel behoorlijk spirituele opleiding ging doen. Regelmatig met ‘klapperende’ oren gezeten over wat er allemaal kan, om er vervolgens open in te staan en het verrek ook nog werkelijk zelf te ervaren ook. Ik voel me zo dankbaar dat deze opleiding op mijn pad is gekomen en dat ik me heb mogen ontwikkelen op dit vlak. Zonder echt te weten wat me te wachten stond en heel concreet te hebben wat ik met deze opleiding zou kunnen, klopt het allemaal precies met wie ik ben en wat ik doe. Als ik kijk naar een van mijn belangrijkste inzichten is het denk ik toch wel dat ik altijd mijn ‘inner voice’ mag vertrouwen. Op dat knopje “ik doe het niet goed genoeg” is toch wel regelmatig gedrukt. Ik ben regelmatig bij mezelf weggegaan om vervolgens steeds weer terug te komen bij wat mijn ‘inner voice’ al aangaf. Het hoeft niet altijd zwaar te zijn. Het mag ook makkelijk gaan.

Ps. Twee diploma’s. Een van waar ik de opleiding gevolgd heb en afgelopen woensdag naar Toldijk geweest om ook examen te doen bij beroepsvereniging de Spirituele Nationale Unie.

Holistische sessies en trajecten

Lijkt het je fijn om samen aan de slag te gaan? Sinds de lancering van mijn nieuwe website heb ik mijn vernieuwde aanbod online. Minder focus op ondernemen en social media, meer focus op daar waar de kern van het groeiprobleem zit. Want als ik zo kijk naar met wie ik gewerkt heb, blijkt toch wel 70-80% van de oplossingen IN de ondernemer zelf te liggen. Dat is wat mij betreft goed nieuws, want dan kun je ook zelf de verandering inzetten. Wil je eens kennismaken met mijn manier van werken? Of heb je een (klein) thema om aan te werken? Dan is een Holistische sessie een fijne. Wil je graag all in aan de slag gaan inclusief praktische support, trainingen en alles erop en eraan? Dan is een Holistisch Traject wat voor jou.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven