Wat is Yoga Nidra?

Yoga-Nidra-voor-ondernemers-desireeboerema ondernemersvuur

Alles wat je moet weten over Yoga Nidra: wat is Yoga Nidra en waarom zou je het willen proberen? De naam klinkt misschien als iets exotisch, maar in werkelijkheid is het een geweldige en eenvoudige manier om totale ontspanning te ervaren zonder je in allerlei ingewikkelde yogahoudingen te wringen. In deze blog lees je er meer over.

Ultieme ontspanning

Yoga Nidra is ook wel bekend als yogische slaap of slaapyoga, is een diepe ontspanningstechniek die je helpt om lichamelijk, mentaal en emotioneel te ontspannen. Het beste gedeelte? Je doet het terwijl je gewoon lekker op je rug ligt. Dus geen ingewikkelde poses of acrobatische toeren. De magie zit hem in de begeleiding: terwijl je comfortabel ligt, word je door een instructeur begeleid door een meditatieve reis. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar de rustgevende stem en de instructies volgen. Het is als een mentale vakantie, waarbij je gedachten tot rust komen en je volledig ontspant.

Voor wie is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is er voor iedereen, of je nu een doorgewinterde yogi bent of nog nooit yoga hebt geprobeerd. Het is perfect voor mensen met een drukke levensstijl, stressvolle banen of gewoon voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning. Naast ontspanning brengt het meer voordelen met zich mee. Denk aan verbeterde slaap, vermindering van stress, meer focus, emotioneel evenwicht en zelfs een versterkt immuunsysteem. Het coole deel: één uur durende sessie staat gelijk aan maar liefst drie uur slaap. Dus als je een power nap nodig hebt, is dit jouw go-to oplossing. Het herstelt je energie en geeft je een boost, zonder dat je het bed hoeft in te duiken.

Hoe en waar doe je deze slaapyoga?

Je kunt Yoga Nidra in een yogastudio doen, maar ook gewoon thuis. Er zijn talloze online begeleide sessies beschikbaar die je kunt volgen. Helaas zijn deze wel vaak in het Engels of bevatten ze reclame. Daarom heb ik speciaal voor jou een Nederlandse sessie opgenomen die je gratis kunt downloaden. Alles wat je nodig hebt, is een comfortabele plek om te liggen en een paar minuten van je tijd. In onze drukke wereld is stress een constante metgezel geworden. Yoga Nidra biedt een effectieve manier om die stress los te laten en jezelf weer op te laden. Het is als een mini-vakantie voor je geest.

Kennismaken met Yoga Nidra

Dus, wat is Yoga Nidra? Het is de ultieme ontspanningservaring die voor iedereen toegankelijk is. Als je op zoek bent naar meer ontspanning, minder stress en een betere nachtrust, is dit het proberen waard. Dus trek je comfy kleren aan, zoek een rustig plekje en laat je leiden op een reis naar totale ontspanning met een fijne sessie slaapyoga. Kijk gerust in de agenda of er binnenkort weer een proefles of 6 weekse Yoga Nidra cursus gepland staat. Liever online aan de slag met audiobestanden op je eigen moment? Dan is de online training Yoga Nidra misschien wel interessant voor jou.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights