Waarom ben ik opeens zo moe?

waarom ben ik zo moe

Laatst deelde ik op Instagram dat ik opeens zo moe was. Vaak als ik dat ervaar, zijn er meer mensen die daar last van hebben. Vreemd, denk je misschien. Hoe kan dat dan? Er hangt dan iets in de lucht, zoals ik dat dan zeg. In deze blog deel ik mijn ervaring en vertel ik je meer over wat bij jou voor vermoeidheid kan zorgen.

Vermoeidheid

Afgelopen week ben ik opeens hartstikke moe. Net nu ik de laatste weken zo lekker ga na het herstel van lyme en mijn trage schildklier. Door de ziekte van lyme en de trage schildklier heb ik zoveel moeheid gehad. Vooral de jaren van het niet weten wat er aan de hand was, heeft er voor gezorgd dat ik de in analysemodus ben gegaan. Als ik weer een extra vermoeidheidsdipje had ging het direct van: wat heb ik verkeerd gegeten of gedronken, ben ik supplementen vergeten? Wat heb ik ‘verkeerd’ gedaan?

Van energie-update naar moeheidsbom

De afgelopen twee maanden gaat het zo goed. Ik heb echt weer een energie-update gehad en zit eigenlijk wel op 90-95% oude Dees energie, zoals het hoort. Zo fijn <3 Ik heb opeens zoveel uren in mijn dag. Kan weer wat gemakkelijker afspreken. Kan zelfs weer wat alcohol verdragen en zo meer. Tot hij er deze week dus opeens weer helemaal inhakte. Moe, moe en nog eens moe. Niet gewoon moe, ultra sonic moe! Dus tja, ik ga op onderzoek uit. Ik heb een kopje koffie gehad met cafeïne, tja dat deed ik hiervoor toch ook wel eens. Heb ik dan per ongeluk gluten of koemelk gehad? En zo gaat het door.

Oorzaak van de moeheid

Door het ziek zijn en niet weten wat er aan de hand is, is die analysemodus dus ontstaan. Door het ziek zijn heb ik ook geleerd dat het eigenlijk geen bal uitmaakt. Als ik moe ben heb ik rust nodig en die mag ik mezelf geven. Het gaat over accepteren dat ik moe ben, doen wat ik nodig heb, liefdevol met mezelf omgaan; uitrusten en ontspannen. Vooral niet te streng voor mezelf zijn maar juist vanuit die zachtheid naar de situatie kijken. Het is wat het is. Dat vechten, heb ik geleerd, kost alleen maar meer energie. Dus dat doen we als het even kan niet meer. 😉 Ik leg het vinden van de oorzaak naast mij neer.

Meer mensen met moeheid

En juist als je de dingen los laat en laat zoals ze zijn, komt er opeens wat op je pad. Scroll je op Facebook en zie je iemand die ook deelt dat ze veel last van moeheid heeft. Op zo’n moment weet ik: er hangt wat in de lucht. En dat is dus eigenlijk heel vaak zo. Ik test het eens uit via Instagram en krijg een 100% respons op de vraag of anderen ook opeens zo ‘onverklaarbaar’ moe zijn. Sommige die dat direct herkennen. Anderen worden zich er door het stellen van de vraag zich er opeens bewust van. Grappig hoe dat gaat.

Wat hangt er in de lucht?

In het Facebook berichtje dat bij mij voorbij komt wordt wat geroepen over de Schumann resonantie. Bij mij gaat direct een lichtje aan. Ahhhh kijk dat is er aan de hand. Toen ik dit deelde via Instagram bleken veel mensen niet te weten wat dit eigenlijk is, laat staan dat dit klachten kan geven zoals vermoeidheid. Dit kan bijvoorbeeld ook komen bij een bepaalde maanfase, zoals volle maan. Of wanneer er veel zonnestormen zijn. Deel ik later nog wel eens wat over. De moeheid die we ervaren schrijven we vaak toe aan redenen zoals het ongesteld moeten worden, drukke week hebben, toe aan vakantie, bepaalde voeding gegeten en noem maar op. Maar soms ligt de oorzaak in iets heel anders.

Schumann resonantie

Terug naar de Schumann resonantie, want ik heb toegezegd daar iets over te schrijven. De Schumannresonantie is een natuurkundig verschijnsel dat te maken heeft met elektromagnetische golven in de atmosfeer van de aarde. Deze golven ontstaan door bliksemactiviteit in onweersbuien. Wanneer er onweer is, worden enorme hoeveelheden elektrische energie vrijgegeven in de vorm van bliksemontladingen. Deze bliksemontladingen zorgen ervoor dat er elektrische stromen in de atmosfeer ontstaan.

Elektrische geleider

De aarde en de atmosfeer fungeren als een soort gigantische elektrische geleider. Hierdoor ontstaat een holte tussen het aardoppervlak en een denkbeeldige laag in de bovenste atmosfeer, ongeveer 80 kilometer boven ons hoofd. Deze holte gedraagt zich als een soort resonantieholte, vergelijkbaar met de klankkast van een muziekinstrument. Dit resonantieverschijnsel, dat optreedt tussen het aardoppervlak en de bovenste atmosfeer, veroorzaakt elektromagnetische golven met een specifieke frequentie. Deze frequentie is ongeveer 7,83 hertz (Hz), wat betekent dat er ongeveer 7,83 trillingen per seconde plaatsvinden.

Hartslag van de aarde

De Schumann resonantie kun je zien als een soort hartslag van de aarde met een bepaalde frequentie. Een frequentie kun je zien als een een trilling en in dit geval een elektromagnetische trilling, welke meetbaar is tussen de aarde en de bovenste laag van de atmosfeer. Dus daar waar wij leven, wij zitten er tussenin. Daarmee kun jij je misschien ook voorstellen dat dit ook effect op ons kan hebben, zonder dat we ons daar even bewust van zijn. Dit hoeft niet perse slecht te zijn, maar het kan wel iets met je doen. Vooral als er grote wisselingen in plaatsvinden.

Ervaren van trillingen

De trilling op aarde is niet altijd hetzelfde. Het komt voor dat er pieken zijn, wisselingen waar ik het al over had, en deze kunnen voor de nodige klachten zorgen. Hoe dat precies werkt is denk ik handig uit te leggen aan de hand van het luisteren naar muziek. Wanneer je de volume harder zet, kun je dit letterlijk voelen in je lichaam. Zo kan de elektromagnetische trilling dus ook effect hebben op je lichaam. Dat is alleen wat minder gemakkelijk waar te nemen. Daarbij komt: als je lichaam gewend is aan een bepaalde frequentie, is het even schakelen als er opeens een hogere trilling is. Net als dat je even moet schakelen als de muziek opeens veel te hard staat.

Hoge frequenties

Sinds 2014 loopt de basisfrequentie beetje bij beetje op. Het komt daarbij ook voor dat er regelmatig enorme pieken in de hoogte van de frequentie van de Schumann resonantie zitten. Zo waren er op 25 juli pieken van 65 Hz, waar de basisfrequentie 7,83 Hz is. Dat is meer dan 8 keer zoveel! Holymoli! Dat is nogal wat. Logisch dat elke cel in ons lichaam daar op reageert. De trilling is veel hoger dan ons lichaam gewend is en dat kan voor verschillende ongemakken zorgen.

Klachten van hoge frequenties

Moeheid ervaren is een veel voorkomende klacht, maar er zijn er nog veel meer. Je kunt jeuk krijgen, steken ervaren of bijvoorbeeld tintelingen. Je kunt je down voelen zonder dat je daar een directe aanleiding voor hebt. Je kunt hartkloppingen ervaren, hoofdpijn krijgen of je onrustig, gespannen en gestrest voelen. Slapen kan slechter gaan, je kunt ‘s nachts opeens gaan zweten of wakker liggen. Opeens een zere keel of loopneus krijgen, duizelig worden, moeite hebben met concentreren, trek krijgen in vreemde dingen, een piep in je oor ervaren en weet ik veel wat. Heel wat klachten dus.

Zorg goed voor jezelf

Ervaar je klachten die je zo niet kan plaatsen, dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar de huidige frequenties. Even via Google kijken en je kunt live waarden vinden. Soms kan het heel helpend zijn om berusting te vinden in het ‘waarom’. Óf je laat het lekker in het midden. Gewoon accepteren dat het is zoals het is én vooral goed voor jezelf zorgen. Ga lekker de natuur in. Doe een slaapyoga-sessie (yoga nidra). Neem een voetenbadje of ga lekker in bad. Eet gezond.. Soms zo lastig, juist als je allemaal van bovenstaande klachten ervaart….maar het helpt je wel om er zo ‘gemakkelijk’ mogelijk doorheen te komen.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights