Holistisch ondernemen: je aura als informatiebron

aura informatiebron

Ondernemen is meer dan enkel een ondernemersplan schrijven en gaan met die banaan. Ik hou heel erg van een holistische manier van kijken, óók in het ondernemerschap. Een van de manieren die ik hierbij toepas is het onderzoeken van de aura. Daar zit zoveel informatie in verscholen. In deze blog lees je er meer over.

Holistisch ondernemen

Holistisch ondernemen is een term die nog niet vaak valt in die combinatie, maar het is naar mijn idee wél wat nodig is. Kijk, je kunt een mooi ondernemersplan hebben met een super goed verdienmodel, kloppende doelgroep en weet ik veel wat én toch kan je bedrijf niet lopen. Gevolg is vaak dat mensen van alles gaan proberen, dik gaan investeren of dingen gaan doen die niet bij hun passen. Super zonde, want dat zorgt juist voor een blokkade in de stroom en ondernemersflow.

Kijken naar het grotere geheel

Vanuit een holistische visie kijk ik naar het grotere geheel. Dat reikt verder dan alleen je ondernemersplan. Het is bijvoorbeeld ook goed om te kijken naar wie jij als persoon bent, hoe jij het liefste wil leven en wat jij hebt meegemaakt. Maar ook je gezondheid, de mensen waar je mee omgaat of mee werkt, hebben invloed op je onderneming. Een ander element waar je naar zou kunnen kijken is je aura. Dat is waar ik op deze blog wat verder op in ga. 

Verschillende auralagen

Je aura is een energieveld die je om je heen hebt. Deze bestaat uit 4 lagen: de fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. 

  • De fysieke laag verwijst naar het fysieke lichaam met organen, zintuigen (horen, zien, proeven, ruiken, voelen) en fysieke processen.
  • De emotionele laag verwijst naar de wereld van emoties en gevoelens. Dit omvat liefde, vreugde, verdriet, boosheid, angst en andere emoties.
  • Bij de mentale laag gaat het over ons denken, vermogen om informatie te verwerken, beslissingen nemen en bewustzijn ontwikkelen. 
  • Als je dan kijkt naar de spirituele laag, gaat het meer over het doel van je leven, verbondenheid met het universum, zingeving, persoonlijke groei. 
Leuke tip: je onthoudt de volgorde gemakkelijk door de afkorting FEMS te gebruiken. Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel. 

Invloed van de auralagen

De FEMS-lagen hebben invloed op elkaar. Zie het als de verschillende lagen in je huid. Als je op de huid drukt, werkt dit door op de huidlaag er onder en op het bindweefsel daar weer onder. Heb je een probleem met je bindweefsel dat wordt dit b.v. ook zichtbaar op de huidlaag die we met onze ogen zien. Zo hebben je auralagen ook invloed op elkaar.  

Even een voorbeeld: je hebt veel last van je rug, dit beperkt je enorm in wat je wil doen (fysiek), je baalt enorm en voelt je boos (emotioneel) en je krijgt negatieve gedachtes (mentaal) en door dit alles kun je niet doen waar je blij van wordt en zingeving uithaalt (spiritueel). Maar het kan ook andersom of dat de kern van het probleem ergens in de tussenliggende lagen ligt. 

Je aura als ingang voor groei

Het voorbeeld geeft je hopelijk wat meer inzicht in hoe de lagen invloed op elkaar hebben. Als je een uitdaging in het ondernemerschap ervaart is het dan ook heel waardevol om te onderzoeken op welke laag het probleem zit. Want als je dat weet krijg je meer inzicht in wat er nodig is om te herstellen.

Soms heb je heel duidelijk klachten in waar je tegen aanloopt en filteren we er zo uit waar die kern zit. In andere situaties is dat minder helder en is er wat meer onderzoek nodig. Ook komt het voor dat je denkt dat het op een bepaalde laag zit, maar dat de kern toch ergens anders zit. Je klacht of uitdaging die je ervaart is dan een mooie ingang voor verder onderzoek.  gaat het wel lukken.

Ondernemerschap en aura-invloeden

Je kunt je voorstellen, of misschien heb je het zelfs ervaren, dat de auralagen invloed hebben op hoe jij in het ondernemerschap staat of hoe het wel of niet stroomt in je bedrijf. Heb jij last van negatieve overtuigingen, dan remt dat jou mogelijk om voor je ondernemersdromen te gaan. Ervaar jij enorme moeheid, dan voel jij je misschien gefrustreerd en komt er ook niets van de grond. Doe jij niet waar je gelukkig van wordt, dan ervaar je misschien wel onrust, stress, onzekerheid. 

Van binnen naar buiten ondernemen

Vanuit mijn holistische visie hou ik dus heel erg van het van binnen naar buiten ondernemen en weer andersom. Het gaat enerzijds over afstemmen wie jij bent, wat er in jou gehoord wil worden en wat je nodig hebt om te kunnen ondernemen zoals jij dat wil. Om vanuit daar een bedrijf te bouwen rondom jouw leven, aan de slag te gaan met social media en meer. Waarin je vervolgens weer uitdagingen tegenkomt en van binnenuit kunt onderzoeken wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten of meer stroming te ervaring in je bedrijf. 

Ondernemersflow

Het is natuurlijk het allerfijnste om flow te ervaren in het ondernemerschap. Dat het lekker stroomt, dat je doet waar je blij van wordt, met en voor de allerleukste klanten werkt en meer. Ik geloof dus dat je: 

  • dicht bij jezelf kan blijven
  • kunt doen waar je blij van wordt
  • met mensen die lekker met je viben
  • en dat je daar je geld mee kunt verdienen
  • dat het makkelijk mag gaan
Als je maar bereid bent om af en toe in die spiegel te kijken, te onderzoeken wat er ook van binnen speelt. Op z’n tijd een stap te zetten die je spannend vindt en waarbij je jouw comfortzone een beetje oprekt. Gewoon omdat je voelt dat je dit te doen hebt. 

Holistische Sessie

Ben je uit balans, heb je last van bepaalde fysieke klachten, negatieve gedachtes, of zit je gewoon niet lekker in je vel? Merk je dat je op de een of andere manier wat vastloopt en wil je onderzoeken wat er nodig is om de stroom weer op gang te brengen? Een Holistische Sessie is een mooie stap om er mee aan de slag te gaan. 

Holistisch Transformatietraject

Ben jij er aan toe om een volgende stap te zetten in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling? Voel je dat er meer in je zit, ben je er aan toe om (meer) vanuit jouw kern aan de slag te gaan, belemmerende overtuigingen te tackelen en patronen te doorbreken? Én wil jij de verantwoordelijk pakken om de verandering in gang te zetten en te groeien? Dan is een Holistisch Transformatietraject wat voor jou.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights