Wat is een Leeuwenpoort en wat doet het?

leeuwenpoort 2023

Laatst deelde ik in een blog Waarom ben ik opeens zo moe? dat ik zo uit het niets opeens zo onverklaarbaar moe was. Daarin noemde ik o.a. diverse oorzaken die invloed kunnen hebben op je energie. Ik ging daarin uitgebreider in op de Schumann Resonantie. Deze keer wil ik je wat meer vertellen over de Leeuwenpoort van 8-8-2023, die ook zo z’n invloed op je kan hebben. Wat is het eigenlijk en wat doet het? In deze blog lees je er meer over.

Leeuwenpoort augustus 2023

De Leeuwenpoort, ook wel de Leeuwenpoort Portal genoemd, is een astrologisch en spiritueel fenomeen dat plaatsvindt wanneer de zon in het sterrenbeeld Leeuw staat en de ster Sirius op één lijn staan met de aarde en Orion. Dit gebeurt elk jaar rond eind juli en begin augustus, meestal tussen 26 juli en 12 augustus. Mijn ervaring is dat je in deze periode een intense spirituele groei en bewustwording kunt ervaren. Het is een tijd van verhoogde energie en trillingniveaus. Dit zorgt ervoor ervoor dat we ons meer verbonden kunnen voelen met ons innerlijke zelf, onze hogere doelen en spirituele inzichten. Deze periode kan ook heel fijn zijn om oude patronen los te laten, intenties te zetten voor je persoonlijke óf zakelijke groei en je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden die op je pad mogen komen.

Klachten die je kunt ervaren rondom de Leeuwenpoort

Tijdens de periode voorafgaand, tijdens en na de Leeuwenpoort is voor sommige mensen de energie goed voelbaar. Vooral als je hoogsensitief bent kun je hier veel last van hebben. Om het concreet te maken een aantal voorbeelden van wat je kunt ervaren.

Fysieke Klachten:

 • Vermoeidheid: Je kunt je vermoeid voelen als gevolg van de verhoogde energetische activiteit en verschuivingen.
 • Hoofdpijn: Sommige mensen melden hoofdpijn als gevolg van energetische aanpassingen en veranderingen in het lichaam.
 • Spijsverteringsproblemen: Je spijsvertering kan verstoord raken als reactie op de energetische verschuivingen.
 • Slaapproblemen: Veranderingen in energie kunnen je slaappatronen beïnvloeden, wat kan leiden tot slapeloosheid of onrustige slaap.
 • Veranderingen in eetlust: Je eetlust kan variëren tijdens deze periode, soms met verhoogde of verminderde eetlust.

Emotionele Klachten:

 • Emotionele Schommelingen: Je kunt sterke emoties ervaren, variërend van vreugde en enthousiasme tot verdriet en onrust.
 • Angst of Onzekerheid: De intensiteit van de energieën kan sommige mensen angstig maken of zich onzeker laten voelen.
 • Verhoogde Gevoeligheid: Je kunt emotioneel gevoeliger zijn voor prikkels en situaties.
 • Loslaten van Oude Patronen: Dit kan zowel positief als uitdagend zijn, aangezien oude gewoonten en overtuigingen naar boven kunnen komen om te worden losgelaten.

Mentale Klachten:

 • Verhoogde Intuïtie: Je kunt merken dat je intuïtie sterker aanwezig is en dat je gemakkelijker verbinding maakt met innerlijke inzichten.
 • Diepere Zelfreflectie: Je kunt jezelf dieper onderzoeken en nadenken over je levenspad en doelen.
 • Creatieve Stroom: Sommige mensen ervaren een verhoogde creatieve inspiratie en expressie tijdens deze periode.
 • Verandering in Gedachtepatronen: Je mentale kaders en denkwijzen kunnen veranderen naarmate je meer bewust wordt.

Spirituele Klachten:

 • Verhoogde Bewustwording: Je kunt je meer bewust worden van spirituele aspecten van het leven en de wereld om je heen.
 • Verbinding met Hogere Zelf: Je kunt je verbonden voelen met je hogere zelf en hogere spirituele dimensies.
 • Betekenisvolle Toevalligheden: Je kunt synchroniciteit ervaren, waarbij bepaalde gebeurtenissen betekenisvol lijken samen te vallen.
 • Energetische Verschuivingen: Sommigen beweren dat ze subtiele veranderingen in hun energie en trillingen voelen.

Het is belangrijk op te merken dat deze ervaringen sterk afhankelijk zijn van hoe je in het leven staat. Niet iedereen zal dezelfde effecten ervaren, en sommige mensen kunnen de Leeuwenpoort helemaal niet opmerken in hun dagelijks leven. Mocht je ook niets ervaren, vooral niet druk om maken. Mocht je juist heel veel klachten hebben en niet goed weten wat je er mee aan moet, neem gerust even contact met me op. <3

Leeuwenpoort vieren

Er zijn mensen die het fijn vinden om even stil te staan bij de Leeuwenpoort. Zo kan het bijvoorbeeld fijn zijn om een ceremonie te organiseren waarbij je voor jezelf in kaart brengt welke patronen je los wil laten of doelen te stellen voor de komende periode. Maar het kan ook met meditaties, intenties zetten, energetisch werk en andere bewustzijnsactiviteiten. Al met al is het achterliggende idee om deze periode te bunnen om positieve verandering in je leven te bevorderen en jezelf op een dieper niveau te begrijpen. Vandaag op 8 augustus 2023, staat de Leeuwenpoort voor een dag van potentieel spirituele groei en bewustwording, waarbij de energie gunstig is om aan jezelf te werken en je te verbinden met je innerlijke wereld.

Mijn Leeuwenpoort ervaring

Als ik naar mezelf kijk dan merk ik echt veel vermoeidheid op. En dan ook echt next level vermoeid alsof ik weer midden in de lyme-bom zit en een mega trage schildklier heb. Ik merk dat ik echt veel trek heb en ook vooral in aardend voedsel zoals aardappels. Iets wat ik in de basis niet vaak eet. Ook heb ik in de afgelopen dagen struggels ervaren met betrekking tot zelfafwijzing. Als je moe bent, spelen de negatieve overtuigingen makkelijker op. Met als gevolg dat ik even weer baalde dat mijn hormoonhuishouding nog steeds niet lekker loopt waardoor ik aankom door naar een bloempot te kijken. Vanuit dit gevoel lukte het mij om de knop om te zetten en het sporten weer op te pakken. Hoppa dacht ik. Ik ga niet anders eten, want ik doe niets raars. Ik gewoon kijken of ik terug kan komen naar het patroon van voor mijn ziekzijn: lekker sporten omdat ik er zin in heb. Alleen nu de eerste stap zetten en dat heb ik toevallig gisteren gedaan. Ook heb ik gekeken hoe ik het mezelf gemakkelijker kan maken: ik deed een oproepje of er iemand is die één keer per week met mij een rondje wil fietsen. 🙂

Benieuwd, hoe is jou ervaring van afgelopen dagen?

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven