Een babyproof bedrijf zonder baby

babyproof bedrijf zonder baby

Met de billen bloot. Zo noem ik het maar even. Zo voelt het. Al een tijdje deel ik dat ik last heb van vermoeidheid en negativiteit. Iets wat normaal helemaal niet Dees is. Juist het tegenovergestelde. Voor mij direct ook het frustrerende. Soms is het even niet anders en heb je te zijn met wat er is.

In deze blog geef ik wat meer informatie over wat er nou precies aan de hand is, omdat ik vind dat ook de hobbels in het ondernemerschap gedeeld mogen worden. Op social media lijkt het bij velen altijd vlekkeloos te gaan, maar is dat wel echt waar?

Social Media

In de afgelopen twee jaar heb ik mijn bedrijf iDees online helemaal over de kop gegooid. De eerste vijf jaar (2013-2018) heb ik volop social media advies en trainingen gegeven. Voor veel bedrijven social media accounts, websites, nieuwsbrieven en andere online tools beheert. Social media plannen ontwikkelt en meer van dat.

Het werd teveel

Mijn bedrijf liep super goed. Meer dan dat. Ik kon het alleen echt niet meer aan en het werd tijd om nieuwe stappen te zetten. Personeel aannemen leerde mij dat dat niet was waar ik blij van werd. Ik was meer bezig met aansturen dan met de dingen die ik echt graag deed. Ik besloot daarom de focus in mijn diensten te veranderen: minder uitvoerend en meer op strategie.

Werken wanneer ik wil

Daarnaast ontstond er een nieuwe focus in mijn bedrijf. We droomden wat over het krijgen van kinderen. Ik keek naar mijn agenda en dacht: ja hoe dan? Ik wil niet dat hij of zij 5 dagen naar de opvang moet….en ik ben toch ondernemer geworden om de vrijheid te hebben wanneer ik wil? Hier wil ik mee aan de slag. Mijn bedrijf babyproof maken zoals ik het noem.

Babyproof bedrijf

Wat dat is? Een bedrijf waarin ik ruimte voel om voor een kindje te zorgen. Vooral vanuit ontspanning. Voor mij zou dit iets zijn waarin ik maximaal 3 dagen zou werken. Liefst de dagen ook lekker flexibel, zodat ik het zelf in de hand heb. Dat is voor mij baby-proof. Ik gooide mijn diensten om en bouwde eraan.

Ondernemen zoals ik dat wil

Inmiddels 3 jaar later heb ik het bedrijf zoals ik het zou willen. Babyproof. Perfect zou je denken. Ik organiseer een super tof jaarprogramma waarin ik elke maand een dag samen kom met een klein groepje ondernemers. Ga af en toe op Mastermind-week en mag met enige regelmaat iemand vol gas tijdens een Boost-dag.

Niet dus

Nu voel je hem vast aankomen. Er is veel gebeurd in deze drie jaar. Verhuisd, verbouwd, getrouwd en meer. Maar die baby? Nee. Die is er nog niet. Sinds januari 2019 zitten we in een traject en worden we gesupport door het UMCG. Ben nu het afgelopen half jaar aan de Thyrax (voor de Schildklier) en Clomid (eisprongopwekker). Liever slik ik deze meuk niet….maar op een gegeven moment moet je wat.

Monsterspul

Hydiho, wat een spul is dat. Het is geweldig dat het doet wat het moet doen en ook dankbaar dat we dit kunnen gebruiken. Maar wat een bijwerkingen. Ik herken mezelf niet meer. Ik voel me depressief, ben super negatief, mijn haren vallen uit, ik heb opvliegers, zweetaanvallen, mega moe en kom aan ook al kijk ik alleen naar een banaan. Allemaal zo niet Dees.

Chilltijd

Ik snap dat stress een grote invloed heeft om dit soort zaken, we hebben pittige jaren gehad. Daarom had ik o.a. in de zomer eens lekker 4 week vrij genomen. Lekker bijkomen. Verder lekker een zomerschoonmaak. Nou klap die droom maar in. Ik heb 75% van de tijd op de bank gelegen. Echt zoveel slapen als een baby. Zo bizar. Gemiddeld ben ik 3 weken niet mezelf en dan weer 1 week wel. Voor ik het weet begint het feest dan weer.

Dicht bij mezelf

Uitdagingen. Een hele boel. Want wat als je jezelf hier helemaal niet herkent? Ik was altijd vroeg op. Deed mijn ochtendritueel. Flitste voorbij op de video’s met mijn vrolijke enthousiaste toet. De laatste tijd een stuk minder. Ik ben gewoon moe. En als ik me niet lekker genoeg voel, doe ik het niet. Vind ik heel belangrijk. Ik wil dat het uit mijn hart komt en als ik daar even geen puf voor heb, laat ik het liever. Ik wil mezelf niet op hoeven peppen om maar leuk en vrolijk te doen voor een video.

Hobbels onderweg

Her en der heb ik er wat over gedeeld en krijg er steeds vaker vragen over. Ben er heel open over. Dacht daarom, ik gooi het online. Enerzijds omdat ik het belangrijk vindt om ook de hobbels onderweg naar ‘succes’ te delen. Anderzijds omdat ik anderen hier mee mogelijk kan inspireren. Heb je dit gelezen en wil je er naar vragen. Gewoon doen. Als ik er geen zin in heb zeg ik het wel.

Baby?

Ik hoopte aan het eind van deze blog te kunnen zeggen dat ik zwanger zou zijn. Helaas blijft dat happy end nog even achterwege. Laat het weten als het zover is. Ik blijf positief, dat dan weer wel ik ga er gewoon vanuit dat er volgend jaar een klein Deesje geboren gaat worden. Tot die tijd zie je me wel op de socials voorbij komen. Misschien wat meer op foto dan op video. Ik doe lekker wat voor mij goed voelt. Wordt vervolgd.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven