Het is nu tijd om ONLINE te ROCKEN

Het is nu tijd om online te rocken

Désirée Wassing-Boerema (34) van iDees online uit Onnen, specialist op het gebied van online ondernemen en social media, reikt de helpende hand aan andere ondernemers en zzp’ers tijdens de coronacrisis.

Désirée is net terug uit Alicante, Spanje. Ze is eerder teruggekomen in verband met de lockdown daar. Désirée: „Ik had een Mastermind-week voor ondernemers gepland in Alicante, maar het coronavirus werkte niet mee. Ik had alles al geboekt en annuleren kon niet meer. Daarom besloten mijn man en ik om alsnog te gaan ter voorverkenning voor een volgende Mastermind-week en o.a. om alvast beeldmateriaal te schieten voor het promotiemateriaal.”

„Zaterdag 14 maart kregen wij het bericht dat alles dichtging in Spanje vanaf maandag, Spanje ging op slot. Wij zouden zaterdag 21 maart pas teruggaan. We hebben besloten om eerder terug te komen omdat we graag onze naasten ondersteunen in deze tijd en mijn man zich dan in kan zetten vanuit zijn zorgfunctie. Maar ook omdat ik mensen in mijn netwerk heb uit die kwetsbare doelgroep en ik graag wil bijdragen waar mogelijk. Mijn focus zit ook helemaal op andere ondernemers hoe ik die kan helpen. Uiteindelijk konden we dinsdag weg. Na ons besluit om terug te gaan, hebben we direct geboekt. De vluchten vlogen voor onze neus weg. Uiteindelijk zijn we via Barcelona naar Amsterdam gevlogen om vervolgens de volgende dag naar Eindhoven te treinen om onze auto op te halen. Fijn dat we weer thuis zijn. In Spanje waren de maatregelen heel strikt met overal controle. Ik ben heel benieuwd hoe het hier gaat met het Cornavirus”, zegt Désirée.

Inzetten voor collega-ondernemers
Désirée: „Ik dacht er zijn zoveel ondernemers in nood die niet weten wat ze moeten doen, terwijl het voor elke ondernemer mogelijk is iets met online ondernemerschap te doen. Dus ik dacht het is fijn om online een sparringsessie te doen in de vorm van een ´noodwebinar´ en alle vragen die ondernemers hebben te gaan behandelen. Iedereen verder helpen hoe zij impact kunnen maken. Maatschappelijke impact, er gebeurt van alles hoe kan jij daar een bijdrage aan leveren? Maar ook over hoe ondernemers nu online inkomstenstromen kunnen gaan ontwikkelen. Ik ben er van overtuigd dat dit voor elke ondernemer mogelijk is en denk daar dan ook graag over mee.”

„De coronacrisis heeft een enorme impact op de online cursussen en trainen en programma’s. Dit gaat nu echt keihard rocken. Mensen die op die drempel zat gaat er nu overheen, omdat ze noodzaak zien financieel gezien. Iedereen gaat buiten de kaders denken, daar word ikzelf heel blij van. Maar sommige mensen kunnen dat niet zo goed en dan wil ik heel graag helpen.”

Een cadeau
Het kabinet presenteerde dinsdagavond een noodpakket voor ondernemers die getroffen zijn door de economische gevolgen van het coronavirus. Zo krijgen ondernemers die hard worden getroffen 4.000 euro voor de komende drie maanden en zzp’ers krijgen een uitkering van drie maanden. Désirée: „Dit financiële pakket voor ondernemers en zzp’ers is natuurlijk een groot cadeau. Aan de andere kant heb je als ondernemer natuurlijk wel je buffer op te bouwen en met mindere tijden rekening te houden. Maar het Coronavirus is zoiets ongrijpbaars wat je misschien niet goed kan voorzien. Ik vind het heel mooi hoe met de maatregelen voor ondernemers en zzp’ers rekening wordt gehouden, ik had dit niet verwacht.”

Ga je ook gebruik maken van bovenstaande regeling? „Ik ga wel van deze regeling gebruik maken, vooral om dat ik met mijn tweede hoofddienst, de Mastermind weken, veel omzet misloop. In mei staat er weer Mastermind-week gepland, maar die heb ik moeten annuleren. Ik loop omzet mis, maar aan de andere kant liggen er ook kansen voor mij. De markt ligt open omdat ik ondernemers heel goed kan helpen met online ondernemerschap en social media. Ik maak me er niet zo’n zorgen over.”

Positieve mindset
Désirée is altijd positief. Er draaien allemaal kansen en ideeën door haar hoofd. „Ook omdat ik al bezig ben met een online Academy met Facebooktrainingen, social mediatrainingen, Bouw je bedrijf rond je leven, etc. Door mijn eigen gezondheidsproblemen wilde ik al alles online gaan zetten en me daarop focussen. En dan is nu ook een mooi cadeau, dat er aan alle kanten de noodzaak is om dat eruit te gaan knallen. Online kan ik nog meer mensen helpen dan 1 op 1.”

„Ik vind het heel fijn om elkaar in deze tijd te supporten en te kijken welke kansen dit met zich meebrengt. Hoe ik creatief en out of the box mee kan denken hoe je positief in kan spelen op deze situatie.”

Tips
„Durf erover te praten. Durf te delen en om meer bereik te krijgen: doe het online. Vraag waar je doelgroep behoefte aan heeft. Deel welke uitdagingen je hebt in je bedrijf en vraag hulp uit je netwerk. Als je dat uitspreekt komt de oplossing eerder naar je toe. En er kunnen wel eens hele onverwachte oplossingen zijn. Even een voorbeeldje. Ik zag dat Gert van De Pub dat Jan Broekman aan had geboden op spareribs te gaan bakken en dat ze dat af konden halen zodat er toch wat omzet was. Dat is een geweldig initiatief.”

Noodwebinar & peptalk
Woensdag 8 april houdt Désirée het volgende noodwebinar voor ondernemers. „Ik vind fijn om te kijken waar ondernemers behoefte aan hebben, ik hoef er echt geen hoofdprijs voor. Als ik mensen maar verder kan helpen. Dat is het belangrijkste, dat je voor elkaar klaarstaat. Het webinar doe ik overigens gratis.”

Het noodwebinar van iDees online vindt woensdag 8 april. Zie hiervoor: https://www.ideesonline.nl/hoe-kan-ik-impact-maken-online-diensten-ontwikkelen-en-social-media-inzetten. Zie ook de Facebookpagina van iDees online.

Als je als ondernemer er doorheen zit en wel een peptalk kan gebruiken dan mag je van Désirée altijd een berichtje sturen. Ze denkt mee in mogelijkheden en zet graag de positieve pet op.

„Ik vind het heel mooi dat mensen allemaal om elkaar gaan denken in deze moeilijk tijd. Het wij voor het ik zetten. Hoe je als eenheid samen kan werken wanneer dat nodig is. En dankbaar kan zijn voor alles wat je wel hebt. Vooral ook de creatieve initiatieven. Ik noem het ook het impact ondernemen: Wat zijn nu de grootste maatschappelijke problemen en hoe kan ik daaraan bijdragen. Ik vind het hartverwarmend dat die betekeniseconomie nu een oerknal krijgt”, besluit Désirée.


Naar aanleiding van het vorige webinar en de input die ik heb gekregen, heb ik twee online programma’s ontwikkeld om je verder te helpen.

In deze programma’s ga ik je drie maanden inspireren en supporten op gebied van de thema’s social media en online diensten. Voor welke zou jij gaan? Klik op de naam voor meer inforamtie.

Artikel uit Harener Weekblad, geschreven door Kirsten van der Weide.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights