Voorbeeld invulling Holistisch Transformatietraject

Voorbeeld invulling Holistisch Transformatietraject

Overweeg jij je aan te melden voor een Holistisch Transformatietraject, dan kan het fijn zijn om voorafgaand aan een kennismakingsgesprek iets meer beeld te krijgen bij hoe je dit in zou kunnen vullen. Om die reden heb ik naar aanleiding van een gesprek met iemand die mogelijk het traject wil gaan volgen, een voorbeeld uitgewerkt over hoe dit er uit zou kunnen zien.

Voorbeeld klant

Marieke is begin zestig en heeft nu dan echt eindelijk gevonden waar zij blij van wordt, waar haar hart sneller van gaat kloppen. Ze heeft alleen een grote uitdaging en dat is haar onzekerheid. Dat remt haar. Online zichtbaarheid is niet haar ding én ze vind het ook lastig om überhaupt tot haar aanbod te komen. Hierdoor heeft ze ook nog geen website. Jammer, want er zijn verscheidende mensen die haar er wel naar vragen. 

Ze heeft een tijdje terug een presentatie verzorgd voor wat mensen in haar omgeving en daar is zo goed op gereageerd. Daar wil ze eigenlijk ook wel wat mee. Maar hoe, wie, wat, waar? Ze merkt dat het goed ontvangen wordt, dat ze er zelf enthousiast van wordt én dat mensen meer van haar willen. Maar waar moet ze beginnen? En hóe dan? Stiekem vindt ze dat uitzoeken eigenlijk ook wel heel leuk. Lekker zelf ontdekken, Googlen enzo. Maar het kost zoveel tijd! En uiteindelijk komen er vragen waardoor dat innerlijk vuurtje helemaal plat slaat. Zonde!

"Haar ondernemers-waakvlammetje is aan, maar daar blijft het bij. Waardoor wordt het klein gehouden? Krijgt het geen ruimte omdat ze druk is met haar andere werk? Of is ze zogenaamd druk om er maar niet mee bezig te hoeven, omdat het spannend is. Zorgt de onzekerheid ervoor dat het geen kans krijgt om lekker op te vlammen?"

In grote lijnen zetten we het uit

Bij de start van een traject starten we met een Intakegesprek. In zo’n gesprek krijg ik beeld bij waar je naar toe wil, waar je tegenaan loopt en waar je mee aan de slag wil. Aan de hand daarvan kijken we samen wat er nodig is en wat prioriteit heeft. We zetten in grote lijnen uit wat we tijdens het Holistisch Transformatietraject gaan doen. Ik zeg ‘in grote lijnen’ want ik hou heel erg van intuïtief werken en ben lekker flexibel. Het is de bedoeling dat jij de groei doormaakt waar je naar verlangt, dus we kijken in het moment wat de volgende stap is én of dat voor jou klopt. 

Voorbeeld invulling Holistisch Transformatietraject

Gezien de grootte van het vraagstuk, de informatie die ik gekregen heb en de voorkeur van deze dame, zou het gaan om een halfjaar of jaartraject. Ik werk hem voor een halfjaar uit, anders wordt het wel een heel lang artikel. 😉

Maand 1: Social media strategie & aanbod bepalen

Live sessie
We gaan een Social media strategie uitwerken zodat ik goed scherp krijg wat haar missie is, hoe ze over wil komen, met wie ze het liefste wil werken en meer. Dit geeft haar rust, structuur en overzicht over wanneer wat te plaatsen, leer ik haar beter kennen en kan ik als het ware ‘in haar bedrijf’ kruipen. 

Vanuit daar hebben we een mooie basis om haar aanbod uit te werken. Ze heeft namelijk wel heel duidelijk een thema voor haar aanbod. Aan de hand van een handige checklist kan ik in een paar minuten onderzoeken welke werkvormen er goed bij haar passen, om vanuit daar haar aanbod uit te werken. Daarnaast kunnen we een systemische oefening (opstelling) doen om meer inzicht te krijgen in waar ze op wil focussen qua doelgroep en aanbod. 

Actie om thuis op te pakken:
– updates schrijven om op social media te delen (ik geef tips mee)
– navoelen of haar aanbod écht goed en kloppend voelt
– paar vragen beantwoorden over haar aanbod (geef ik haar mee)

Deze dame heeft aangegeven wél van het schrijven te zijn. Ben jij dat niet, geen probleem. Dan doen we dat lekker samen tijdens een live sessie. 

Coachcall
Twee week na bovenstaande live sessie bellen we om even te horen hoe het gaat. Zet ze stappen? Wanneer duikt haar onzekerheid op? Hoe kan ze hiermee omgaan? Heeft ze misschien nog nieuwe ideeën die ze even voor wil leggen? Wil ze me even mee laten kijken naar haar teksten. Doen we. We bespreken dat wat aandacht nodig heeft. 

Maand 2: Voorbereiden website & social media updates

Live sessie
Zijn er twijfels ontstaan over haar aanbod, dan kijken we daar samen nog even naar. Is het helder, dan maken we de volgende stap: voorbereidingen voor haar website. Wat wordt haar domeinnaam? Waar kan ze deze aanschaffen? Wat wil ze allemaal op haar website laten zien? Welke vormgeving past goed bij haar bedrijf en dat wat ze uit wil stralen? En we maken een overzicht van welke informatie en afbeeldingen we nodig zijn om haar verhaal online te vertellen, zodat we daar de volgende maand mee verder kunnen.

Daarna kunnen we aan de slag met het uitwerken van haar social media strategie. Ik maak een account voor haar aan in bijvoorbeeld Canva en ik ontwerp templates (afbeeldingen) voor haar waar ze mee aan de slag kan. Zij kan ondertussen aan de slag gaan met tips die ik haar nog gegeven heb voor het aanpassen van haar teksten. Daarna plannen we het in. Zo heeft ze de komende 2-3 maand alvast wat updates zodat ze dat lekker los kan laten en in het moment nog wat kan delen als ze er aan toe komt en inspiratie heeft. 

Zelf aan de slag met:
– foto’s laten maken voor haar website
– zelf in het moment dingen op social media delen als het goed voelt
– vragen beantwoorden als input voor haar nieuwe website (geef ik haar mee)

Whatsapp-support
Ik krijg leuke berichtjes binnen. De updates die we ingepland hebben worden gedeeld en ze krijgt er leuke reacties op. Dat geeft een positief gevoel. I love it, wat heerlijk dat ze dit deelt. Hier doe ik het voor. Ik geniet lekker mee. 

Een paar dagen later weer een appje: 
Ze komt er praktisch niet zo goed uit hoe ze nou die story of reel op Instagram kan maken. Ik geef haar wat tips zodat ze ermee verder kan én geef haar even een dik compliment: want hey, je vroeg hulp! (vinden zoveel mensen lastig)

Coachcall
Dat we samen die updates hebben ingepland op haar social media is heel fijn. Maar ze vind het toch lastig om in het moment wat te delen of zelf in beeld te komen. We onderzoeken wat er nodig is om wel die stap te zetten of dat dit gewoon niet is wat haar ligt. Zo komt ze uit de zelfafwijzing ‘waarom doe ik het weer niet’ naar ‘ik doe wat bij mij past en voor mij goed voelt’.

Praktische support
Ik zet, terwijl zij lekker thuis haar ding aan het doen is, de basis van haar website neer. Ontwerp, kleuren, menu-knoppen en datgene wat ik al kan doen. Ideaal. Heeft zij er geen stress van en volgende keer kunnen we daarmee direct een mooie volgende stap zetten. 

Maand 3: Website bouwen en webteksten schrijven

Live sessie
We gaan aan de slag met de website. Er staat al een basis waar ik zelf aan gewerkt heb. Nu tijd om samen verder te gaan. We lopen samen de teksten door en doen aanpassingen en aanvullingen waar nodig. Daarnaast kijken we hoe we van de homepage een mooie etalage kunnen maken met sprekende quotes, afbeeldingen en introductietekstjes. Ook voegen we foto’s toe zodat het verhaal nog meer gaat spreken. 

Ik leg haar uit hoe ze een blog-bericht kan plaatsen en hoe ze er voor zorgt dat deze goed vindbaar in Google is. Eventueel maak ik een video die haar stuur, zodat ze dit zo vaak als ze wil thuis rustig na kan kijken. Samen bedenken we de eerste blogthema’s zodat ze daar zelf vast fijn mee aan de slag kan gaan. Ook leer ik haar hoe je van blogs meerdere social media posts kan maken, zodat ze het zichzelf straks lekker gemakkelijk kan maken. 

Zelf aan de slag met:
– eerste blog schrijven (ik geef haar tips mee)
– aanvullende input voor haar nieuwe website uitwerken (aan de hand van vragen)
– ze deelt op haar socials wat ‘achter de schermen’ momenten om haar volgers nieuwsgierig te maken over haar nieuwe aanbod en website (ik geef tips/voorbeelden mee)

Whatsapp support
Ze stuurt me even ene berichtje met haar eerste blog en vraagt zich af of het zo lang genoeg is en of de titel wel pakkend genoeg is. Leuk, ik kijk even mee. Geef haar wat tips, zodat ze weer verder kan. 

Coachcall
Even weer een moment van inchecken. Gaat het goed? Of loop je misschien juist vast. Ze deelt dat ze heel fanatiek met haar blogs begonnen is, maar er even helemaal geen ruimte voor voelt. We onderzoeken of dit erg is? Wat wil dit gevoel haar vertellen? Wat kan ze hier van leren? We vinden een weg naar de verzachting. Vervolgens, voor de extra good vibe, sommen we even samen op wat ze wél allemaal gedaan heeft. 

Praktische support
Ik ga nog even weer bezig met haar website. Heb de laatste input binnengekregen, dus even de puntjes op de i zetten. Ik stuur haar de website door en vraag haar de laatste checks te doen. Wat moet er nog anders voordat deze gelanceerd kan worden?

Maand 4: Website lanceren & presentatie ontwikkelen

Live sessie
De website is klaar voor lancering, dus daar gaan we samen even een feestelijke post voor social media voor schrijven. Direct online zetten, joeehoooee! Dat gaan we ook direct even vieren. Lekkere cappuccino én een gebakje! Echt even stil staan bij deze mijlpaal. 

Daarna gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een presentatie. Ze wil namelijk heel graag lezingen gaan verzorgen als ‘instapdienst’. Voor een klein bedrag kunnen mensen komen én dit is voor haar een mooie manier om mensen met haar kennis te laten maken én zo klanten te werven. De inhoud heeft ze al globaal op papier. Samen gaan we nu de presentatie ontwikkelen én kijken we naar hoe ze van de aanwezigen een klant kan maken óf er voor kan zorgen dat ze andere mensen uitnodigen om naar een van haar andere lezingen te gaan. 

Zelf aan de slag met:
– weggevertje na een lezing
– datum prikken voor presentatie
– directe netwerk delen dat ze dit gaat doen (met tips van mij)

Coachcall
Natuurlijk wil ik even weten hoe het gegaan is na de lancering van haar website. Welke reacties heeft ze gehad? Hoe kwamen deze bij haar binnen. Ze geeft aan veel leuke reacties gehad te hebben. Zelfs al meerdere mensen die met haar willen samenwerken. Zo leuk! Het beweegt en er komen dingen op haar af. Haar ondernemersvuurtje begint steeds meer aan te wakkeren.

Ondertussen merkt ze ook wel dat haar onzekerheid soms ook wel om de hoek komt kijken. Hoe aan mensen de lezing ontvangen? Kan ze dat bedrag er echt wel voor vragen? Hoe gaat ze aan het einde brengen dat ze ook een tof traject bij haar kunnen volgen. We hebben het er samen even over & eventueel doen we even een oefening of meditatie. 

Whatsapp-support
Woop woop! Leuk appje binnengekregen. Ze heeft haar eerste klant binnen en dat via Instagram. Ohhhh wat heerlijk. Het is zo fijn om te voelen dat het klopt én om te merken dat het gaat stromen. Heerlijk dat ze dit even deelt. 

En nog weer een appje. Ze wil een blog plaatsen maar komt er niet helemaal uit. Hoe maak ik ook alweer dat linkje naar die andere blog? En heb je verder nog tips voor een foto die ik erbij kan doen? Ja hoor, heb ik zeker. Dus ik app het haar door en ze kan weer verder. Fijn zulke korte lijnen. 

Maand 5 en maand 6

Om je wat meer beeld te geven heb ik de eerste vier maanden uitgebreid uitwerkt. Soms lopen dingen anders en is er iets anders nodig. Het kan maar zo zijn dat sommige acties net wat meer tijd kosten en dat andere activiteiten doorgeschoven moeten worden naar de volgende maand.

Ook kan het zijn dat er tussendoor nog wat tijd besteedt wordt aan innerlijk werk. In bovenstaande opzet doen we dit alleen met kleine oefeningen en opdrachtjes. Waar nodig vullen we een halve live sessie met een trance-healing sessie, hogere zelf healing, yoga nidra, ademsessie, systemische oefening of wat er maar nodig is in dat moment. 

En wanneer je zo een aantal maanden met elkaar op pad bent en stappen zet, komen er ook weer nieuwe acties op je pad waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Zo kunnen we een volgende ronde content-creatie doen voor je socials. Gaan we samen aan de slag met het ontwerpen van je weggever of kom ik bij je langs om foto’s te maken voor je website. 

Ook kun je er aan denken dat ik bijvoorbeeld, zoals bij deze ondernemer, mee ga naar een eerste presentatie/lezing. Dan kan ik meekijken naar hoe het gaat en waar verbeterpuntjes liggen. Daarnaast is het een mooie manier om zo even mee te kijken welke vragen er uit het publiek komen en mensen om reviews te vragen zodat je die via socials kunt delen.

Het kan ook zeker fijn zijn om er een jaartraject van te maken, zodat je even wat ruimer in de tijd zit. Dat je thuis zelf een stuk minder hoeft te doen. Dat je meer ruimte hebt om ook vanuit dat innerlijke stuk nog meer onderzoek te doen. Net wat je fijn vindt én wat je denkt/ voelt nodig te zijn. 1 ding doen we niet en dat is haasten. We gaan vanuit ontspanning en flow aan de slag. Want dat gun ik je ook in je bedrijf. <3 Bij elke weerstand die je ervaart, kunnen we op onderzoek uit. Daar zit ruimte voor groei voor jezelf en je bedrijf. 

Meer informatie over zo'n traject

Hopelijk heeft bovenstaande omschrijving je wat meer beeld gegeven bij hoe een Holistisch Transformatietraject ingevuld kan worden. Er is zoveel meer mogelijk. Mocht je daar nieuwsgierig naar zijn, dan kun je even kijken op de pagina van het Holistisch Transformatietraject. Heb je interesse en wil je kijken of het wat voor je is? Kunnen we altijd een bel- of wandelafspraak plannen om het er eens over te hebben. 

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights