Instagram accounts samenvoegen in Nederland

Instagram accounts samenvoegen in Nederland

Wil jij om wat voor reden dan ook twee verschillende Instagram-accounts samenvoegen zodat je maar via één account hoeft te communiceren? Dat kan. En ja: ook in Nederland! In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen, 

Nieuw account @ondernemersvuur

In 2013 startte ik met mijn bedrijf iDees online en in 2016 kwam daar de Ondernemersacademie #ondernemenzoalsikdatwil bij. Ik besloot een tweede account op Instagram aan te maken, zodat ik op mijn eerste account ook meer mijn persoonlijke ondernemersreis kon delen én op de nieuwe vooral tips en info over online ondernemen en social media. Maar dit jaar besloot ik mijn bedrijf om te gooien. Onder de nieuwe naam Ondernemersvuur ben ik verder gegaan en daarmee wilde ik ook versimpelen. 1 website, 1 Instagram-account.

Waarom Instagram-accounts samenvoegen?

Je kunt verschillende redenen hebben waarom je Instagram-accounts wil samenvoegen. Het kan zijn dat je per ongeluk twee accounts hebt. Ook kan het zijn dat je net als ik bewust een tweede Instagram-account hebt aangemaakt voor een andere tak van je bedrijf, wat je nu eigenlijk niet meer zo handig vindt. Of mogelijk heb jij je bedrijf over de kop gegooid of ben je een nieuw bedrijf gestart. Wat je reden ook is: het is zonde om je volgers weg te gooien, dus fijn om de pagina’s samen te kunnen voegen. 

Voordelen van het samenvoegen van Instagram-accounts

Er zijn verschillende voordelen om jouw Instagram-accounts samen te voegen:

 • het vereenvoudigd je communicatie;
 • één account bijwerken kost minder tijd;
 • één account geeft meer overzicht voor jezelf;
 • je volgers bundelen zich op één account;
 • je netwerk hoeven je niet dubbel te volgen. 

Samenvoegen van Instagram-accounts

 Een Facebook-pagina kun je heel gemakkelijk samenvoegen, dus ik dacht ff Googlen en we regelen het. Maar dat bleek niet het geval. Dus ging ik a la Dees op onderzoek uit, want ‘het zal mij wel lukken’ om dit te fixen. Toen ontdekte ik hoe het dus wél gerealiseerd kan worden. Het was wel een heel stappenproces en goed zoeken. Maar via de helpdesk heb ik het voor elkaar gekregen. Omdat ik jou deze zoektocht wil besparen, deel ik stap voor stap met je hoe je dit kunt doen. 

Instagram-profiel klaarmaken voor samenvoeging

De eerste stappen bestaan uit het klaarmaken van het Instagram-profiel dat mag komen te vervallen. Dit moet je doen voor het account dat mag komen te vervallen:

 1. Geef je instagram-accounts dezelfde naam met daarachter een _ zodat het op 1 teken na anders is. Dus in dit geval maak ik er @ondernemersvuur_ van. 
 2. Haal je bio leeg en voeg daar even een zinnetje toe dat het account binnenkort komt te vervallen. Eventueel in het Engels voor de persoon die je gaat helpen. 
 3. Ontvolg alle accounts zodat je alleen volgers overhoudt. Die zijn het belangrijkste om over te nemen op het nieuwe account. 
 4. Verwijder eventueel ook je hele feed met behulp van de app ‘Cleaner for ig’. Heb ik zelf niet gedaan, want de app werkte niet. Misschien werkt het bij jou wel. 
Dit moet je doen voor beide accounts:
 1. Je moet alle linkjes uit je bio halen. Dus ga naar je bio en haal je website link weg en voor de zekerheid ook even de connectie met je Facebook-profiel as die erbij staat. 
 2. Zorg ervoor dat je beide accounts zakelijk accounts zijn. Het is namelijk niet mogelijk om een zakelijk én persoonlijk account samen te voegen. 
 

Op een rij zetten voor samenvoeging

Bij de volgende stap zorg je dat de helpdesk direct alle informatie zo aangeleverd krijg zodat ze je accounts als het even kan lekker snel kunnen samenvoegen. Scheelt weer heen en weer ge-email wat ik wel heb gehad. 

 1. Zorg ervoor dat jij eigenaar bent van het Instagram-account en een volledige beheerdersrol hebt. Beide accounts moeten in de Bedrijfsmanager terugkomen onder jouw naam. 
 2. Zoek uit met welk e-mailadres en wachtwoord je inlogt op de accounts, deze ga je later in het proces nodig zijn. 
 3. Zet voor beide profielen je taalinstelling op Engels. Ga naar het Menu, naar Instellingen en klik op Taal (op je mobiel). Dan volgen er meer instructies om het door te voeren. Doe dit ook via je laptop/desktop bij Instellingen en Taalvoorkeuren. 
 4. Maak een screenshot van je profiel waarop je kunt zien welk e-mailadres gekoppeld is aan het desbetreffende account. Let op: account moet dan al op ‘Engelstalig’ staan.
 5. Maak vervolgens een printscreen/beeldscherm video en log daarbij in op beide accounts waarbij zichtbaar is welk mailadres je gebruikt. Dit moet je maken met via de website loom.com zodat je het ook via deze weg naar de helpdesk kunt sturen. Je kunt geen gebruik maken via mail/ wetransfer om het bestand te sturen. Dat moet via Loom. Daarmee kun je heel simpel een beeldschermvideo maken. Zelf deed ik dit op de mobiel. Mogelijk is stap 4 niet nodig. Maar alles in één keer liever goed voor elkaar dan zoveel geneuzel er aan hebben als ik denk ik dan maar. 😉 

Contact zoeken met de helpdesk

Net had ik het al even over de Bedrijfsmanager. Dit is van Facebook. Want zoals je mogelijk weet valt Instagram nu ook onder Facebook. De helpdesk van Facebook kan je helpen om de Instagram-accounts samen te voegen. Helaas heb ik geen klikklare link waar je zo even je berichtje kan achterlaten. Ik zei het al, het is speuren, maar ik neem je stap voor stap mee. Zie de afbeeldingen hieronder. 

1. Klik op deze link om de eerste stap te zetten.
2. 3. Zorg dat je even inlogt op je persoonlijke Facebook-account, icoontje in de rechter hoek links naast de blauwe knop (afb 1)
4. Klik vervolgens in dezelfde browser op deze link. Daar zie je ergens (als je naar beneden scrollt) de vraag staan: Welk probleem heb je? (afb 2)
5. Kies voor “Iets anders’ en voor “Overige problemen’. 
6. Selecteer het Instagram account dat je wil behouden (afb 3)
7. Geef aan waar je hulp bij wil gebruiken en kies voor “anders handelsprobleem”. 
8. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een berichtje naar de Helpdesk te sturen (afb 4). Scroll even verder naar beneden voor een voorbeeld bericht + nog wat tips. 

Tip: klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Afb 1 - Ga naar de helpdeskpagina en log in op je persoonlijke profiel
Afbeelding 1
Geef aan welk probleem je hebt
Afbeelding 2
Selecteer je Instagram profiel dat je wil behouden
Afbeelding 3
Stuur je berichtje naar de helpdesk
Afbeelding 4

Verzoek schrijven voor samenvoegen Instagram-accounts

Om je op weg te helpen een voorbeeldbericht die je zou kunnen knippen en plakken. Let er wel op dat je zelf je eigen gegevens even invult in plaats van die van mij. 

Verder goed om even op te letten:

 • Vergeet de bijlages niet toe te voegen. 
 • Voeg de video toe en gebruik hier eventueel een wetransfer-link toe die je aan de tekst kunt toevoegen. 


Goodmorning helpdesk-assistent,

I would like to merge my Instagram accounts into 1 account. Unfortunately, I am not yet able to do this myself in the Netherlands. Can you please help me with this?

It concerns the following accounts:
www.instagram.com/ondernemersvuur and
www.instagram.com/ondernemersvuur_

I would like to keep the first account (@entrepreneurfire). The account @entrepreneur fire_) may be dropped. 

Below is an overview with which email addresses are associated with the accounts:

Desiree@ondernemersvuur.nl > @ondernemersvuur
info@ideesonline.nl > @ondernemersvuur_

I also attached a screenshot of this + I made a video showing me logging into these accounts.

I hope you will be able to help me. If there is anything else you need for this I would love to hear from you.

Kind regards,

Desiree Wassing-Boerema
Ondernemersvuur.nl

Hoppa, jouw job is done!

Als het goed is krijg je nu, waarschijnlijk wel binnen 24 uur, een berichtje van de helpdesk. Het kan zijn dat er e.e.a. toch nog niet helemaal goed ingesteld is of dat er misschien inmiddels wel nieuwe voorwaarden bijgekomen zijn. Pas aan waar nodig, zodat proces verder kan gaan. En hopelijk lukt het jou dan ook om je Instagram-accounts samen te voegen. Mocht je er op de een of andere manier niet uitkomen? Laat het gerust even weten in een reactie hieronder. Ook altijd leuk als je een berichtje achterlaat als je wat aan deze blog gehad hebt. 

Volg mij op Instagram

Heb je wat aan deze blog gehad en lijkt het je leuk om mij te volgen? Je vindt mij op Instagram onder de naam, je zal het niet bedenken ;-); @ondernemersvuur

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights