Whatsapp-link: maak het je klant makkelijk

Whatsapp-link-scaled-420x280

Een Whatsapp-link. Dé ideale manier om het je klant super gemakkelijk te maken om contact met je te leggen via Whatsapp, zonder dat ze je nummer in hun telefoon hoeven te zetten en nog 4 andere acties moeten doen. Gewoon ‘klik’ en ‘verzenden’. zo maak je het je klanten wel heel gemakkelijk om contact op te nemen. In deze blog ontdek je welke tool je hier super goed voor kunt gebruiken én hoe je het toe kunt passen in je bedrijf. 

Nut van een Whatsapp-link

Misschien lees je die inleiding en denk je; oké, leuk een link, maar wat voegt het toe? Kijk, als je iemand of een bedrijf een appje wil sturen, moet je eerst het nummer in je telefoon zetten, opslaan in je contacten en dan via Whatsapp opzoeken. 3 handelingen. Nou ja, eigenlijk 4 want je moet het nummer eerst opzoeken en kopiëren naar je telefoon of overnemen van je pc. 5 acties. Met een Whatsapp-link breng je dat terug naar 1 actie: klikken op de link en sjoefff je klant wordt direct naar Whatsapp doorgestuurd en krijgt het scherm voor zich om jou een appje te sturen.

Whatsapp-link met html

Kijk, als je verstand hebt van html dan heb je misschien wel eens een linkje gemaakt. Je kunt zoeken op Whatsapp-link maken en dan kun je er zelf prima een linkje van maken die je ergens online kunt delen of kunt in je blog kunt plaatsen. Hoe dit werkt kun je hier lezen. Maar hey, het gros van de ondernemers heeft hier niet zoveel kaas van gegeten, waardoor je eerder fouten maakt of er veel te veel tijd aan kwijt bent. Én ander punt: waarom zou je moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Dus hierbij de tip: gebruik Wa.link.

Wa.link tool: de gemakkelijke manier

Er is dus een handige online tool waarmee je super gemakkelijk een link kunt maken. Jouw klant klikt op de link die je ergens deelt en vervolgens kunnen ze je direct een berichtje sturen. Easy peasy! Én je kunt het zelfs nog aanvullen met een standaard berichtje, zodat je klant niet eens meer wat hoeft te typen (als dat in jouw geval van toepassing is). Om wat meer beeld te geven bij het gebruik van dit soort linkjes, nog wat tips.

Waar deel je de Whatsapp-link?

Handig dat ze je snel kunnen berichten, maar wanneer gebruik je nou zo’n link. Waar zet je ze neer? Nou legio mogelijkheden natuurlijk, maar om je een beetje beeld er bij te geven een paar voorbeelden:

  • onder een social media bericht, als “call to action”;
  • bij je e-mailhandtekening onder je naam;
  • een verwijzing in je nieuwsbrief;
  • op je website op je contactpagina.

Zo zorg je ervoor dat ze je kunnen berichten.
Maar waarom willen ze je berichten?

Hoe zet je de Whatsapp-link in?

Kijk, op die contactpagina en in je e-mailhandtekening snap je vast dat het handig is om een link te delen om je gemakkelijk een Whatsapp-bericht te sturen. Maar hoe gebruik je het dan b.v. op je social media? Om je daar wat meer beeld bij te geven, ook weer een paar voorbeelden:

  • Heb je een e-book? Super leuk als je via social media deelt dat je dat hebt, waar het over gaat én dat ze hem heel gemakkelijk via de Whatsapp kunnen krijgen. Het enige wat ze hoeven te doen is op de link klikken waar jij het standaard-berichtje al bijgezet hebt: “Tof, ik wil het e-book graag hebben”. Dus hoeven ze alleen nog maar op verzenden te klikken. Ideaal! Én je hebt direct persoonlijk contact met je potentiële klant.
  • Organiseer je een toffe activiteit? Deel het via je socials of in je nieuwsbrief. Geef wat informatie over voor wie het is en wat het doel is van de activiteit. Om vervolgens mensen uit te nodigen meer informatie aan te vragen via Whatsapp. Ze klikken op de link, komen in Whasapp en daar staat het standaard berichtje die jij al ingevoerd hebt: “Klinkt goed, ik wil wel meer informatie.”
  • Doe een online vragenuurtje. Nodig je volgers uit om hun vragen 1 op 1 te stellen door je een berichtje via Whatsapp te sturen. Deel de link op social media of waar je het ook maar online wil delen. Mensen klikken er op en zien dan staan: “Hey hoi! Ik doe graag mee aan je vragenuurtje. Dit is mijn vraag: …….” en dan kunnen ze het verder zelf invullen. Leuke manier van contact leggen.

Al met al zoveel mogelijkheden, maar volgens mij heb je zo wel wat inspiratie.

Hoe maak je de Wa.link

  1. Ga naar https://create.wa.link/ (zie afb 3).
  2. Vul je nummer en eventuele bericht in (zie afb 4).
  3. Kopieer de link en deel hem waar jij wil (zie afb 5).

Tip bewaren, delen of reageren?

Vind je het tof om deze tip te ‘bewaren’ of naar iemand door te sturen? Check deze Instagram-post, sla hem op of deel hem met andere leukerds. Volg Ondernemenzoalsikdatwil.nl op Instagram om vaker dit soort leuke tips te krijgen. Verder natuurlijk erg benieuwd of jij deze functie gaat gebruiken en waarvoor. Tof als je dit onder de Insta, Facebook of LinkedIn-post deelt.

Vaker tips ontvangen over ondernemen en/of social media, tools en noem het maar op? Klik dan ook even op volgen als je op een of alle social media kanalen het berichtje opslaat. 😉 

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights