B6 vergiftiging, schildkliertoestanden én zwanger worden

b6 vergiftiging schildklierproblemen zwanger worden

Tijd om even bij te praten na mijn ontdekking over een vitamine B6 vergiftiging. Vooral met goed nieuws, want mijn waarden zitten weer helemaal in de veilige zone. Fijn! Toch zit ik nog niet helemaal lekker in mijn vel, want die schildklier doet nog niet lekker mee. Mijn hormonen zijn nog aan de hobbel. Best onhandig als je zwanger wil worden. In deze blog praat ik je even bij over waar ik nu sta.

Vitamine B6 vergiftiging

Nou, goed nieuws dus he, over die B6. Ben er zo blij mee. Behoorlijk snel zijn de waarden gezakt. Wat ik daarvoor gedaan heb? Nou eigenlijk is het belangrijkste om te stoppen met de supplementen waar zoveel in B6 in zit. Vrij logisch ook. 😉 Daarnaast heb ik nog wat andere dingen gedaan die mogelijk een bijdrage zouden kunnen leveren aan sneller herstel. Wandelen, vitamine D van de zon ontvangen, frisse buitenlucht, goed water drinken, rusten wanneer ik het nodig had. Wekelijks naar de sauna om de troep er uit te zweten en tussendoor magnesiumvoetenbadjes.  Met het woord vergiftiging, weet je ook dat je lever het zwaar heeft. Dus in dat kader dacht ik: hoppa aan de gemberthee met citroen en essentiële oliën ruiken en smeren om mijn lever te ondersteunen. Het heeft gewerkt. Fijn. 🙂

Energie komt terug

Leuk om te delen wat ik hier zelf van gemerkt heb. Al heb je mogelijk zelf ook al wel wat gezien in mijn social media posts. Want sinds ik gestopt ben lijkt het wel alsof ik onder een stoflaag vandaan gekomen ben. De bewolkte lucht in mijn hoofd is weg. Ik zie dingen weer veel helderder. Ik ben gezelliger en straal meer, of beter gezegd: weer. 🙂 Ik heb weer zin om te laptoppen, jippie! Nou ja, in mijn hoofd wilde ik dat ook wel, maar mijn lichaam wilde niet mee doen. Mijn wekker-bloedneus (elke ochtend werd ik er wakker van) is gestopt. Ik slaap ‘s nachts beter door. Hoef minder vaak naar de wc. Ben na 2,5 maand weer ongesteld geworden, val opeens weer af, slaap minder overdag, de misselijkheid is weg. Ik zie het allemaal veel helderder.

Schildklierwaarden

In bovenstaande rijtje vergeet ik eentje. Want mijn schildklierwaarden zijn ook verbeterd in de afgelopen periode. Op zich ook logisch. Want heb e.e.a. uitgezocht en ook deB6 blijkt ergens een invloed te hebben in de werking van de schildklier. Sowieso logisch, want alles in het lichaam heeft invloed op elkaar. Als mijn lever overuren maakt door zo’n vergiftiging, gaat daar de energie heen en komen andere belangrijke processen energie te kort, lijkt mij. Maar goed, terug naar de schildklierwaarden. De T4-waarde is van 9,8 naar 11,7 gegaan (waarbij tussen 11 en 19,5 een normaalwaarde is) en de TSH-waarde is van 24 naar 16 gegaan (waarbij tussen 0,5 en 4 een normaalwaarde is). D Oké ik ben er nog niet. Maar hey, het is wel beter.

Hormonen in balans krijgen

Ja, en nu dan? De endocrinoloog geeft aan dat hij zich nog wel wat zorgen maakt over deze waarden, omdat het zomaar de verkeerde kant op kan schieten. Maar ja. Ik wil eigenlijk niet weer aan de medicatie. Ik wil het probleem oplossen van binnenuit, zonder meuk om het even zo te zeggen. Qua eten doe ik al veel, zoals het glutenarm eten, weinig dierlijke producten, heel weinig cafeïne, geen pakjes e.d. Allemaal factoren die invloed hebben op je hormonen. Ook ben ik aan het intermittent fasting gegaan, mijn eetmomenten gebundeld in een paar keer per dag, om mijn hormonen minder heen en weer te laten schieten. Dus ja, en nu?

Holisitische aanpak

Weet je, er zijn zoveel dingen die door allemaal mensen gezegd worden. Maar naar wie luister je? De een praat vanuit haar vak als diëtiste, de andere vanuit de medische achtergrond, weer een ander heeft vooral verstand van hormonen. Ieder heeft zijn/haar vak. Maar het zou zo geweldig zijn als die medische zorg en alternatieve zorg samen zou komen. Ik zoek iemand die verstand van alle vlakken heeft, om mij te kunnen adviseren over de verschillende elementen die belangrijk zijn om mijn gezondheid op de rit te krijgen en de hormonen in balans, om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. Ik vind het ingewikkeld. Vind het ook gewoon zorgelijk dat ik zelf aan heb moeten dragen dat ik op o.a. B6 geprikt wilde worden en zo de oorzaak van alle ellende boven water is gekomen.

Niet zwanger worden

Nu ik weer wat energie teruggekregen heb zit ik ook over een vervolg na te denken. Want hey, waarom wordt op een afdeling waar zwanger worden het thema is, niet gekeken naar WAT voor supplementen je slikt? Waarom word je niet gewezen op de gevaren van een overdosis, omdat dit gewoon in de producten van de drogist zitten en zomaar verkocht mogen worden. Terwijl dit product speciaal is voor mensen die zwanger willen worden én in de dagelijkse hoeveelheid veel te veel B6 zit. Het begroot mij gewoon dat er veel meer mensen zijn die mogelijk een vitamine B6 vergiftiging hebben in hun jarenlange reis van het zwanger worden, wat misschien wel de oorzaak kan zijn van het uitblijven van een zwangerschap. Daar word je toch verdrietig van?

New Care – Multi Mama

En het is ook tijd om contact te zoeken met de boosdoener: New Care Want ik heb nog dure pillen staan die ik voor geen goud wil slikken. En ik heb me daar toch een potje geld aan uitgegeven afgelopen. Beeld je maar in. Vanaf 2017 zijn we al bezig. Elke dag dure supplementen, voor het ‘goeie doel’. En naast dit supplement zijn er natuurlijk nog veel meer merken die dit doorvoeren. Ik snap het gewoon niet. Waarom zou je er meer in stoppen? Juist om mensen ziek te maken? Dat er klachten komen? Andere pillen verkocht kunnen worden. Ik kan er met mijn verstand niet bij. In wat voor wereld leven wij? Waarom hebben we niet het beste met elkaar voor.

Hormoonreset

In mijn zoektocht naar lichamelijke gezondheid ga ik een nieuw pad in slaan. Kijk, ik voel me nu een stuk beter door het zakken van de B6 waarden, dat is heel fijn. Maar alsnog maak ik me zorgen om de impact die het op mijn hormonen heeft gehad. Ik wil weer graag back to normal, zodat er meer kans komt op een zwangerschap. Daarom heb ik besloten om mijn hormonen een potje te resetten, met behulp van een hormoonreset. Het kwam zo via via voor mijn voeten en alles in mij riep: dit is wat je nu te doen hebt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben zo benieuwd wat het me gaat brengen. Daarover praat ik je binnenkort wel weer bij in de volgende blog.

Mijn kinderwens

Oh ja. Misschien ook fijn om even met je te delen. Een onderwerp waar veel mensen toch niet zo goed naar durven vragen. Met het stoppen van het ziekenhuistraject is het niet zo dat ik de hoop opgegeven heb op het krijgen van een kindje. In tegendeel zelfs. Ik heb er meer en meer vertrouwen in dat het gaat komen. Zelfs het gevoel dat ik dit jaar nog een positieve test in handen ga krijgen. Soms denk ik wel: Dees, ben je nu niet te optimistisch? Misschien naïef? Geef je jezelf geen valse hoop? Straks is het niet zo en dan hebben mensen dit gelezen? Hoe geloofwaardig ben je nog? Wat nou, je gevoel zei het? So be it. Wat maakt het uit. Het voelt zo. Het is wat het is. Het is fijn. Ik ben nou eenmaal een persoon met halfvolle glazen. En ik geniet ervan en we gaan zien hoe het loopt.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights