Het is tijd voor een gezondheidsreset

gezondheidsreset

Het is tijd voor een gezondheidsreset. Dat dacht ik een paar weken terug. De vitamine B6 waarden waren weer helemaal normaal, super fijn. Alleen de schildklier doet nog niet lekker mee en ik zit niet helemaal lekker in mijn vel. Het is al een stuk beter, maar ervaar nog veel lichamelijke klachten. Dus tijd voor een volgende stap om weer helemaal de oude Dees te worden. 

Bewust eten

Voeding is bij mij wel een dingentje. Vooral de afgelopen jaren ben ik steeds bewuster gaan eten. Ik nam afscheid van het pakjes-koken en die ene kant en klaar maaltijd die ik af en toe nam, heb ik ook geskipt. Ook ben ik gluten en koemelk gaan vermijden. Daarmee eet je ook al minder zoetigheid want je keuzes worden een stuk beperkter. Na de nature quest ben ik minder gaan eten en meer naar mijn lichaam gaan luisteren. Vlees voelde ook niet meer goed in mijn lijf, ook dat ben ik gaan minderen. Liefst ook niet te veel soja of andere vleesvervangers. In mijn blog Geen gluten, koemelk, vlees, cafeïne en alcohol schrijf ik daar meer over.

Puur natuur

Als het even kan eet ik zo gezond en puur mogelijk. Maar ik moet zeggen: als ik in een supermarkt sta dan weet ik het soms niet meer. Overal zit meuk in of het nou E-nummers zijn of bakken met suiker. Datgene wat ik nog als gezond zie, zoals fruit of groente, is naar mijn idee ook niet meer wat het is. Als je kijkt naar de voedingswaarde van nu en een aantal jaren terug, schrik je van wat er nog overgebleven is. Dan hebben we het nog niet eens over de pesticiden en gemanipuleerde zaden die bv zorgen dat de pitten uit de druiven gehaald worden, terwijl daar de antioxidanten juist in zitten.

Aankomen

Afgelopen jaar ben ik behoorlijk aangekomen. De stijgende lijn, ik hou het sinds 2017 bij met onze slimme weegschaal 😉 , is te zien rondom het fertiliteitstraject dat ik ingegaan ben. De medicatie om een eisprong op te wekken, hebben behoorlijk effect gehad. Ik kwam aan door te kijken naar een banaan. Echt frustrerend. Daardoor ben ik alleen maar nóg bewuster en gezonder gaan eten, natuurlijk mooi.  Maar het motiveert niet echt als er niets gebeurd. Want ik viel niets af. Kwam eerder aan. Werd me daarin een potje streng voor mijzelf; erg handig als je al in een pittig traject zit terwijl je dan juist extra lief voor jezelf zou moeten zijn. 😉 #nietdus

Gezondheidsproblemen

Achteraf gezien snap ik het wel. Hormoonmeuk dat ik slikte om zwanger te kunnen worden. De schildklierproblemen. Draagt er allemaal aan bij. En dan die vitamine B6 vergiftiging erbij. Logisch dat mijn  lichaam even andere dingen te doen had en letterlijk massa wilde kijgen en behouden om ‘te blijven staan’. Naja: blijven liggen, want afgelopen maanden was dat mijn enige to-do op mijn agenda. Rusten, slapen, chillen. Mega goed voor mezelf zorgen. Hai, daar werd ik volgens ook moe van. Zelfs stress. Als ik moe werd, ervaarde ik stress. Iets met niet willen accepteren dat mijn lichaam niet wil. Boos zijn dat ik niet kan doen wat ik wil. Jup, ik heb weer mooie lessen geleerd in ‘zijn met wat er is’.

Hormonen

Inmiddels heb ik weer wat meer energie. Ik zie de wereld weer een stuk helderder. Lig niet meer elke dag van 12 tot 15 uur op bed. Heel fijn. De B6 is gezakt en met het zakken van de B6 lijkt ook mijn schildklier iets beter te werken. Maar ik ben er nog niet. Ik ben nog steeds niet-normaal-moe voor iemand van 35. Mijn stofwisseling gaat nog steeds niet lekker, want ondanks mijn gezonde eten, val ik niets af. En die schildklierwaarden waarvan ze in het ziekenhuis zeiden: ja, sommige mensen hebben dat gewoon, daarvan geloof ik dat ze op  kan lossen. Ik vermoed dat de problemen ontstaan zijn door verschillende stressfactoren in de afgelopen jaren. Al die factoren heb ik weg kunnen nemen of hebben zichzelf opgelost. Ook dat zijn weer mooie stappen.

Kruispunt

En daar sta ik nu, oktober 2020. Wat ga ik nu doen? Ja ik ben een doener 😉 voor als je het niet door had. Afwachten is geen optie. Ik onderzoek graag wat ik zelf kan doen om een situatie te veranderen. Eerder dit jaar heeft mijn zus een gezondheidssreset gedaan. Zij woont hier op het terrein, lekker dichtbij. We hebben met de familie 4 jaar terug een zorginstelling gekocht en zijn daar met elkaar gaan wonen.  Vandaar. Bij haar heb ik gezien en gehoord wat het voor haar heeft gedaan. Dacht wel van: lijkt me interessant om ook een keer te doen, maar dan moet ik eerst weten waarom ik zo moe ben, anders sloop ik me lichaam straks. Nou maar zien hoe het loopt.

Fabrieksinstellingen

Tot ik eind vorige maand wist wat er aan de hand was en de B6 waarden weer oke waren én ik het nieuws kreeg dat de schildklierwaarden nog niet lekker mee zakten (naja de ene waarde moet omhoog, de andere naar beneden). Ik voelde aan alles: dit is wat ik te doen heb. Die gezondheidsreset. Alle meuk uit mijn lichaam verdrijven. Mijn stofwisseling weer aan de gang krijgen en de hormonen weer in balans. Met als gevolg dat mijn verbranding weer lekker gaat, ik meer energie krijg, mijn schildklierwaarden weer in de veilige zone komen en vooral ook: een regelmatige cyclus. 🙂 Terug naar de fabrieksinstellingen van mijn lichaam. Terug naar een stuiterende Dees.

Gezondheidsreset

Op Instagram deelde ik er al e.e.a. over in mijn stories. Want ik ben inmiddels gestart. Krijg al vragen over wat ik nu doe. Dat deel ik later als ik kan vertellen wat het mij gebracht heeft. Wat ik wel kan delen is het dat het een traject is van zo’n 9 weken waarbij je enerzijds gebruik maakt van de nodige voedingssuplementen en anderzijds bewust eet. Dat bewuste eten betekent oa. geen suiker, genoeg water drinken, bepaalde fruit en groentesoorten eten, voedingsstoffen en calorieën tellen. Niet helemaal mijn ding, maar het is voor een goed doel én tijdelijk. Zo zijn de 9 weken opgedeeld in 3 verschillende periodes, waarbij de eerste periode eigen regels kent voor een optimaal resultaat. Daarna volgt een periode met wat meer keuzevrijheid qua eten en de balans behouden. Om vervolgens over te gaan naar een periode waarin je gaat testen waar je lichaam wel en niet lekker op gaat, zodat je tot een eigen eetstijl komt.

Zoals je net las ben ik al gestart en ben tot nu toe erg tevreden over de resultaten en kan niet wachten tot december. Dan ga ik weer bloedprikken voor mijn schildklierwaarden. Zou toch té tof zijn als die even knetter-oké gaan zijn. Lekker dat ziekenhuis een poepie laten ruiken. Nog toffer is het als ik dan ook een positieve zwangerschapstest in mijn handen ga hebben. Want dat is natuurlijk ook een belangrijke reden om deze reset te doen. We gaan het zien. 🙂 

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven