Extreme vermoeidheid zorgt voor focus in mijn bedrijf

extreme vermoeidheid

Soms heb je periodes waardoor je weinig energie hebt om met je bedrijf bezig te gaan, of überhaupt iets te doen. Het is je gauw te veel, raakt snel overprikkelt en bent vooral moe. Best een uitdaging als ondernemer. Hoe ga je met zo’n situatie om? Ik kijk graag naar het positieve wat ik uit zo’n situatie kan halen, daarom deel ik in deze blog mijn extreme-vermoeidheid-omdenker met je. 

Je vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Misschien is het de huidige situatie, misschien ben je herstellende van een burn-out (of er naar onderweg om er een te krijgen), heb je een chronische aandoening, weet je niet wat er aan de hand is. Er kunnen veel redenen zijn dat je te maken hebt met een pittige mate van vermoeidheid. Misschien lees je dit uit nieuwsgierigheid en heb je helemaal geen klachten. Dan kan het je ook inspireren. Want ook als happy, gezond en energiek persoon heb je wel eens wat meer focus nodig.

Oorzaak extreme vermoeidheidsklachten

In mijn blog Een Babyproof bedrijf zonder baby heb je kunnen lezen dat ik in een fertiliteitstraject zit zoals ze dat noemen. We willen graag een kindje en dat wil nog niet zo lukken. Dus hulp van het ziekenhuis ingeschakeld. Stap voor stap wordt er van alles onderzocht en zo ontdekt dat mijn schildklier niet goed werkt. Dus hoppa – met lichte tegenzin, gebruik het liever niet – aan de medicatie om dat weer in balans te krijgen.

Daarnaast ook aan de Chlomid, medicatie om een ovulatie op te wekken. Want na een aantal maanden bleek dat dit niet helemaal goed ging. Nou ik kan je vertellen de Chlomid is NIET mijn vriend. Hai hai hai, wat een heftigheid. Kilo’s aankomen, haaruitval, opvliegers, bitchie, stinkend zweet, depressief gevoel en extreme vermoeidheid. Echt waar, slaap nog meer dan mijn neefje van 3!

De vermoeidheid hakt er wel in voor zo’n bezige bij als Desiree. Mensen, ik wil lekker knallen! Maar helaas, geen puf. Ik word al moe bij de gedachte. Slaap om 8 uur, en word nog moe wakker. Moet mezelf er toe zetten om ook ‘s middags een dutje te doen en warempel ik val nog zo in slaap ook. Dan is Dees echt moe, want anders begint haar ideeënbrein wel te dollen.

Potje dubbele focus in mijn bedrijf

Pittige tijden. Maar ook leerzame tijden. Ik leer los laten, te zijn met wat er is, accepteren dat het zo is, er op te vertrouwen dat het wel komt. Overgave. Tijd om plannen bij te schaven, want dat is dan toch echt Dees: kijken naar de mogelijkheden. Wat kan er nog wel? Wat kan ik beter niet doen? Hoe verspil ik zo min mogelijk energie? Ook kijk ik graag naar wat ik meemaak en wat dit me brengt. Van je shit je mest maken zoals ze dat ook wel zeggen. En als ik daar naar kijk heeft de vermoeidheid me een heel belangrijk iets gebracht: FOCUS.

Elke keer als ik er strontzat (lekker toepasselijk haha), moest ik wel skippen. Afspraken afzeggen, samenwerkingen stoppen, opdrachten overdragen. Dikke bummer, maar het is wat het is. En eigenlijk ben ik er nu heel dankbaar voor. Want ik sta nu nog vaker stil bij wat ik wil betekenen in de wereld, dat is belangrijk voor mij. Om vervolgens te gaan kijken naar mijn agenda en te bepalen wat mijn hogere doel het meeste dient en wat niet. Ik moet zeggen dat ik al heel bewust aan het ondernemen ben zoals ik dat wil – afgestemd op mijn missie – maar het wordt alleen maar nog sterker.

Afgelopen tijd opnieuw gekeken naar alles wat ik doe, de samenwerkingen die ik heb, de vrijwilligersactiviteiten die ik doe. Stuk voor stuk mooie dingen waar ik blij van word. Maar ik wil impact maken én het maximale uit mezelf halen. En ik wil dat wat ik doe, daar aan bijdraagt. Of het nou privé, vrijwilligersswerk of diensten zijn. Dan heb je keuzes te maken, soms moeilijke. Oef man, vond het ook zo lastig om de Social Media Community los te laten. Maar goed, het heeft wel ruimte gegeven voor een mooie Facebook-groep Samen werken aan je eigen bedrijf en nu ook bezig met het bouwen van een mega toffe Academie.

Trouw aan de ander of jezelf

Voor ik afrond en op mijn tips over ga nog even een klein onderwerpje aanstippen. We, veel mensen, vinden het lastig om dingen af te zeggen, samenwerkingen te stoppen of iets te verplaatsen. Want ja, als je ergens voor gaat, dan wil je er ook vol voor gaan. Dit verwacht je tenslotte ook van die ander. Je bent daarmee super loyaal aan de ander. Maar als je je even niet zo goed voelt, er geen zin in hebt of het helemaal niet gaat trekken….wat doe je dan? Gewoon opbellen het delen. Loyaal zijn aan jezelf. Een ander begrijpt het echt wel. En zeg nou zelf: werk je liever met iemand die er 100% zin in en energie voor heeft, of met iemand die halfgebakken erbij zit? Precies, full commitment is ook afwezig zijn als je er toch niet helemaal kunt zijn én dat gewoon uitspreken.

Mijn focustips voor jou

Heb je nu ook te maken met extreme vermoeidheid? Of misschien heb je gewoon minder tijd/energie om met je bedrijf bezig te gaan dan je zou willen? Deze tips kunnen jou mogelijk helpen om de focus er meer in te krijgen. En zoals ik hierboven al zei: ben je fit, energiek en happy en kun je gewoon knallen? Ook dan fijn om de tips even te lezen en de oefeningen te doen. Stel je maar eens voor hoe het zou zijn als je maar 1/4 van je werktijd zou hebben. Waar zou je dan voor kiezen?

Oke, hier komen ze 🙂 :

  1. Denk na over wat jij belangrijk vindt in je leven: Waar wil jij aan bijdragen? Wat is jouw hogere doel, missie, purpose of hoe je het maar wil noemen.
  2. Pak vervolgens je agenda erbij: Wat staat er allemaal in? Waar word je echt blij van? Waar niet? En welke dingen dragen bij aan punt 1?
  3. Zet je to-do’s op een actielijstje: Waar word je niet blij van en wil je mee stoppen? Wat dient je hogere doel niet (genoeg) en wil je minderen of stoppen?
  4. Kom in actie: ga met je to-do aan de slag. Neem contact op, hak zelf knopen door, vraag support waar nodig. Zet die stappen. Ook al zijn ze soms moeilijk.

En wil je echt the next level gaan?

Dan mijn tip om ook eens goed te kijken naar wat je nog wel doet en of je met dezelfde tijd en energie niet meer impact kan maken. Dat heb ik ook gedaan met verschillende samenwerkingen. Hoe kunnen we nog meer impact maken, hoe kunnen we dingen versimpelen en daarmee krachtiger neerzetten? Alles met als doel dat je meer mensen kunt bereiken of bedienen. Deze ‘oefening’ deed ik met mezelf en toen kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat ik echt veel meer online ‘moet’ gaan aanbieden om het aan te kunnen. Dus dat ga ik doen. Heb nu al twee toffe online programma’s opgezet om andere ondernemers in deze tijden te helpen. Kijk gerust eens in de Academie om te kijken wat er allemaal online staat.

Blijf op de hoogte ♥

Ontvang bericht over de nieuwe agenda-activiteiten, aanbiedingen, uitnodigingen voor pilots en meer van dat, zodat jij als eerste de kans krijgt om je aan te melden.

Door je aan te melden geef je aan oké te zijn met mijn privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights